Αστέρας Καβάλας: Μόνο περηφάνια για τις εμφανίσεις του Γιώργου Μακαρατζή με την Εθνική Παίδων

Τα «συγχαρητήρια» της ομάδας σε έναν αθλητή ο οποίος εκπαιδεύτηκε και γαλουχήθηκε στην Ακαδημία του Αστέρα από μικρό παιδί

Την περηφάνια του εκφράζει ο Αστέρας Καβάλας για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Γιώργου Μακαρατζή με την Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, ένας αθλητής που αναδείχτηκε μέσα από την Ακαδημία του Αστέρα.

Η ανακοίνωση του Αστέρα Καβάλας για τον Γιώργο Μακαρατζή

Ο Γιώργος εκπαιδεύτηκε και γαλουχήθηκε στην Ακαδημία του Αστέρα από μικρό παιδί και επί σειρά ετών, αγωνιζόμενος μάλιστα από πολύ νωρίς στο Παιδικό Τμήμα, διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος της μπασκετικής του διαδρομής σε αυτήν.

Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίστηκε σε άλλες ομάδες (1 χρόνο στην Αγία Βαρβάρα και 1 χρόνο στον ΠΑΟΚ). Ο Γιώργος προστίθεται στη μακρά λίστα των αθλητών της Ακαδημίας μας που αγωνίστηκαν στην Εθνική Ελλάδος.

Μόνο τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκαν στην Εθνική ο Παναγιώτης Τσάμης (Παίδων, Εφήβων, Νέων Αντρών), ο Γιαννίκος Αϊβαζίδης (Εθνική Παίδων), η Θεώνη Τσάμη (Εθνική Παγκορασίδων-Κορασίδων-Νεανίδων), η Αποστολία Ζορμπαλά (Εθνική Παγκορασίδων) και πλήθος αθλητών και αθλητριών μας έχουν κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής.

Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα μας δε δραστηριοποιείται σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο αλλά σε μια πόλη όπως η Καβάλα και καταφέρνει να γίνεται κυριολεκτικά φυτώριο των εθνικών ομάδων.

Και… επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιτυχία αυτή οφείλεται στην οργάνωσή της, στην ιστορία της (φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής) και φυσικά στους καταξιωμένους προπονητές της Ακαδημίας της που είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ.