ΑΟ Καβάλα: Διμέτωπος δικαστικός αγώνας στο CAS για να μην επωμιστεί τα χρέη του Χαντιτάτζι

Στην ομάδα υποστηρίζουν ότι ο αγώνας αυτός αφορά όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, μιας και για πρώτη φορά η UEFA μετακυλύει τα χρέη της επαγγελματικής ομάδας στον ερασιτέχνη

Διπλό δικαστικό αγώνα στο CAS, στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, που είναι ένα ημιδικαστικό σώμα για την επίλυση αθλητικών διαφορών, έχει ξεκινήσει ο ΑΟΚ προκειμένου να «βγάλει από πάνω του» τα χρέη που «φορτώθηκε» από την ΠΑΕ ΑΟΚ του Άλεξ Χαντιτάτζι και τα οποία προκάλεσαν τον ban (απαγόρευση) στις μεταγραφές!

Ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ έχει καταθέσει προσφυγή με στόχο να μην τιμωρηθεί το Ερασιτεχνικό σωματείο για τα ανοίγματα που δημιούργησε και δεν κάλυψε η ΠΑΕ, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και Ασφαλιστικά μέτρα στην FIFA, τα αποτελούν μια πολύ πιο σύντομη διαδικασία και μπορεί να εκδικαστούν σε λίγες ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα που υπάρχει είναι της τάξης των 70 έως 100 χιλιάδων ευρώ και αφορά τόσο την αγορά της Καβάλας, αλλά κυρίως οικονομικές υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές, κάτι για το οποίο τόσο η Ευρωπαϊκή (UEFA) όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIFA) είναι ιδιαίτερα αυστηρές, έχοντας (και πολύ σωστά) τη φιλοσοφία ότι δεν ξεκινάει η νέα χρονιά αν δεν κλείσει η προηγούμενη…

Το ιδιαίτερο της περίπτωσης του ΑΟΚ, όπως αναφέρουν και παράγοντες του, είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονιά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «μετακυλύει» τα χρέη ενός επαγγελματικού σωματείου στο ερασιτεχνικό. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε η αναμονή όταν τα ερασιτεχνικό γίνει και πάλι επαγγελματικό να ζητούνται τα χρήματα που οφείλονται στους παίκτες. Με την Καβάλα λοιπόν, ξεκίνησε μια νέα… εποχή και στην ομάδα αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μιας και πρόκειται στην ουσία για διαφορετικές νομικές οντότητες. Επίσης αναφέρουν ότι ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει δεν αφορά μόνο τον ΑΟΚ αλλά όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία στην Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) μιας και δεν μπορούν αυτά να επωμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ.

Παράλληλα μ’ αυτόν τον αγώνα, στον ΑΟΚ φαίνεται ότι έχουν βρει ένα κανάλι επικοινωνίας με τον Καναδοιρανό επιχειρηματία, το τελευταίο διάστημα, ο οποίος φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του και ότι θα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο. Αν οι πληρωμές γίνουν άμεσα, τότε η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα, αν όμως αργήσει θα έχει, γι’ αυτό και θέλει να διασφαλιστεί με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.