Γ’ Εθνική: Η αναβολή όλης της πρεμιέρας και υπόθεση «ανόδου» του ΑΟΚ

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η ΕΠΟ ανέβαλε όλη την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος – Όλο και πιο κοντά στην παραπάνω κατηγορία η Καβάλα

Στην αναβολή της πρεμιέρας της Γ’ Εθνικής προχώρησε η ΕΠΟ, λόγω της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel. Η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Μπαλτάκο, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 8-9-10 Σεπτεμβρίου και αρχικά είχε αναβληθεί η αναμέτρηση Κιλελέρ – ΠΟ Φήκης στη Θεσσαλία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και στη συνέχεια ο αγώνας ΑΟ Υπάτου – Ηλυσιακός λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.

Τα δεδομένα για την «άνοδο» του ΑΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν αναβληθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του ΑΟ Καβάλα, με Επανομή εκτός έδρας (1η αγωνιστική) και Αετό Βαρβάρας εντός έδρας (2η αγωνιστική) λόγω της κατάθεσης προσφυγής στο CAS για το ban στις μεταγραφές λόγω των χρεών της ΠΑΕ ΑΟΚ. Στην ομάδα της Καβάλας προσπαθούν είτε να ακυρώσουν την απόφαση της UEFA, που έχει χαρακτηριστεί πρωτοφανή στα χρονικά (μιας και ποτέ άλλοτε ένα ερασιτεχνικό σωματείο δε «φορτώθηκε» χρέη της επαγγελματικής ομάδας), είτε να εξαντλήσει τις πιθανότητες της να προβιβαστεί στη Super League 2.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το δεύτερο είναι να πληρωθούν τα χρέη που ανέρχονται από 70 έως 100 χιλ. ευρώ από τον Άλεξ Χαντιτάτζι, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι «θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Το κρίσιμο ΔΣ της SL 2 και το νέο μέλος

Το τοπίο στη SL2 εξακολουθεί να είναι ρευστό, λίγες μόλις ημέρες πριν από την κλήρωση της διοργάνωσης και του κρίσιμου ΔΣ. Αυτό έχει οριστεί για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, όπου το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι εγγραφή νέου μέλους. Όσο περνάνε οι ημέρες η πιθανότητα, αυτό το νέο μέλος να είναι ο ΑΟΚ όλο και μεγαλώνει, όμως αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Αλμωπό Αριδαίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα (μιας και δεν πήρε αδειοδότηση από την ΕΕΑ), ένας ακόμα σύλλογος έθεσε… εαυτό εκτός πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον ΟΦ Ιεράπετρας που με έγγραφο ενημέρωσε τη διοργανώτρια ότι αποσύρεται. Πρώτος επιλαχών για την κάλυψη του κενού που προκύπτει είναι ο ΑΟ Υπάτου , που σύμφωνα με πληροφορίες κάνει κινήσεις για να «ανέβει» κατηγορία, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει…