Brevet Philippi 2023: Η αθλητική δράση επιστρέφει πιο δυναμική από ποτέ

Με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων δεκάδες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, θα διανύσουν συνολικά 210 χιλιόμετρα

Ο ενθουσιασμός αυξάνεται καθώς το Brevet Philippi επιστρέφει για άλλη μια χρονιά συναρπαστικής αθλητικής-ποδηλατικής δράσης. Οι λάτρεις του αθλητισμού, οι αθλητές και οι οικογένειες προετοιμάζονται για μια αξέχαστη γιορτή με επίκεντρο την ποδηλασία, το ευ αγωνίζεσθαι και το πνεύμα κοινότητας.

Αυτή η πολυαναμενόμενη αθλητική εκδήλωση, υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», επιστρέφει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 08:30 με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου ( συνολικά 20 οικισμούς), με τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Η διαδρομή ακολουθεί τις ρίζες των ορεινών όγκων που υπάρχουν γύρω από το Πάρκο Φιλίππων, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και φέρει πολιτισμό 8.500 και πλέον χρόνων. Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης.

Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), για αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου. Η Μάχη των Φιλίππων, ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα.

Φέτος η διοργάνωση τιμά την αλληλεγγύη. Ο αντιπολεμικός χαρακτήρας του εικαστικού της εκδήλωσης επικοινωνεί την αποστροφή στον πόλεμο της Ουκρανίας και με αφορμή τη Μάχη των Φιλίππων, απεικονίζει εύγλωττα την συνειδητή μας απομάκρυνση από το παρελθόν, επιδιώκοντας την ένωση των 7 δήμων του Πάρκου Φιλίππων, των ανθρώπων και των κοινωνιών μέσα από τα 210χλμ τουριστικής ποδηλασίας του Brevet.

Η δράση BREVET ΦΙΛΙΠΠΟΙ-BREVET PHILIPPI έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική διοργάνωση μπαίνοντας εδώ όπου μπορούν να βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, κ.α.).

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ, ΕΝΑ Channel, Center tv, Kavala News,  Kavala Post, Πρωινή, Kavala Portal, Kavala Point, Marketing Greece, Ραδιόφωνο ΠΡΩΙΝΗ, Πρωινή Εφημερίδα, Περιφερειακά ΑΜΘ, Πρωινός Τύπος Δράμας, Θρακική Αγορά, Παρατηρητής Θράκης, Citypedia.

Ακολουθήστε το @brevetphilipi στα social media:

Facebook εδώ.

Instagram εδώ.

ΥοuTube εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • [email protected]
  • Υπ. Διοργάνωσης: Νίκος Σωτηρέλης-6936 544330
  • Υπ. Τεχνικής Υποστήριξης: Ιωακείμ Καρυάτης-6955 218526
  • Υπ. Τελετής Λήξης: Μακρίνα Στρατηλάτη-6974 873852
  • Υπ. Επικοινωνίας: Βίβιαν Μπάκαβου-6980 881991