Super Cup «Δημήτρης Ρουμελιώτης»: Ο τίτλος στον (πιο αποτελεσματικό) Βύρωνα

Ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ επικράτησε, στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος, του πρωταθλητή Ορφέα με 2-1, με γκολ των Μαχαίρα (πέναλτι) και Τουμανίδη – Μείωσε με πέναλτι ο Βακιρτζής

Ο Βύρωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του Super Cup της ΕΠΣ Καβάλας που επανήλθε φέτος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ένωσης και έχει την επωνυμία του αείμνηστου ταμία της ΕΠΣΚ Δημήτρη Ρουμελιώτη.

Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος και το παρακολούθησε αρκετός κόσμος, η ομάδα της Καβάλας  με δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων επικράτησε με 2-1 του Ορφέα που προσπάθησε πάρα πολύ να ανατρέψει την κατάσταση αλλά δεν τα κατάφερε!

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Μαχαίρα, το οποίο αμφισβήτησαν οι πρωταθλητές. Το 2-0 έγινε στο 54’ με κεφαλιά του προωθημένου Τουμανίδη. Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα της Ελευθερούπολης μείωσε με εύστοχο πέναλτι του Βακιρτζή και πίεσε για να ισοφαρίσει, όμως η άμυνα του Βύρωνα άντεξε και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν για την στήριξη των πυρόπληκτών του Δήμου Νέστου, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα διατεθεί και η αμοιβή της διαιτησίας των Μανάκη, Δεδονάκη και Καφετζόπουλου.

Οι Συνθέσεις

Ορφέας Ελευθ.: Μώραλης, Παπουτσής, Σταυρίδης, Τουρασανίδης, Κεχαγιάς, Καπνόπουλος, Λούιζ, Προβατίδης, Βακιρτζής, Σαββατιανός, Κυγάης. Αγωνίστηκαν και οι Τζαμπέγια, Σεμερτζίδης, Βερβερίδης, Ξανθόπουλος και Τσολάρι.

Βύρωνας: Ευστρατίου, Μαυρογιάννης, Μπάμπουρας, Τουμανίδης, Μαχαίρας, Μπερούκας, Βλάχος, Πτηνόπουλος, Καρίπογλου, Μίνγκας, Τοπάλι. Αγωνίστηκαν και οι Σιαματάς, Παπαδόπουλος, Ναουμίδης και Τσιτσιλικάκης.