Θανάσης Στημονιάρης: Ο κορυφαίος στον κόσμο το 2023 στην κατηγορία άνω των 55 ετών για το αγώνισμα του 6ημέρου!

Ο Καβαλιώτης Σπαρταθλητής μετά την εξαιρετική εμφάνιση του στη Ρουμανία, πήρε μέρος και στον αγώνα 6 ημερών του Πετς στην Ουγγαρία, όπου παρά τα προβλήματα τραυματισμών κάλυψε 625.229 μέτρα κατακτώντας την 20η θέση

Mε πολλές και δυνατές συμμετοχές έγινε το Πετς στην Ουγγαρία ο «Köridő | XII. EMU 6 Day World Trophy» και με νικητή τον Beda Szabolcs που κάλυψε 803.653 μέτρα.

Ο Σπαρταθλητής Θανάσης Στημονιάρης λιγότερο από 3 μήνες μετά τη νίκη στη Ρουμανία (Μεγάλος νικητής ο Στημονιάρης στο εξαήμερο Transylvania για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!) όπου κάλυψε 788.112 μέτρα, δεν δίστασε να μπει και σε αυτό τον αγώνα. Με υπερπροσπάθεια κάλυψε 625.229 μέτρα, καθώς τα προβλήματα ήταν πολλά, κατακτώντας την 20η θέση ανάμεσα σε 60 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικές οι δημοσιεύσεις του Καβαλιώτη αθλητή κατά τη διάρκεια και μετά από το τέλος του αγώνα :

«Μπορεί να σχεδιάζουμε και να ονειρευόμαστε, αλλά ποτέ δεν έρχονται όπως τα θέλουμε, για εμένα ο αγώνας για διάκριση στην Ουγγαρία τελείωσε την πρώτη μέρα, πάρα τις προσπάθειες του Ιωσήφ (Μιχαηλίδη), βγήκαν πολλά προβλήματα στα πόδια και μαζί ή κούραση από το 6ημερο της Ρουμανίας. Συνεχίζω όμως γιατί έχουμε άλλες 4 ημέρες και θα προσπαθήσω να βγάλω όσο περισσότερα Χιλ μπορώ, μέχρι στιγμής 300 Χιλ σε 50 ώρες και 20 λεπτά»

«Μετά από 78 ώρες έφτασα στα 400 και πάμε, εκτός από τα προβλήματα μας τα χάλασε και ο καιρός, με απίστευτη ζέστη και τους διοργανωτές να προσπαθούν να μας βοηθήσουν όσο μπορούν. Ακόμη και ψεκαστήρα μας βάλανε (αυτό είναι ψέκασμα, όχι αυτό που ακούγεται συχνά)».

«500 Χιλ σε 105 ώρες και συνεχίζουμε. Πάντως μια αλλαγή αριστερού ποδιού θα το χρειαζόμουν».

«Και εκεί που ήταν να κάνω 300 Χιλ λόγω των τραυματισμών που μου βγήκαν έφτασα στα 625 περίπου. Η διοργάνωση απίστευτη, δεν έλειπε τίποτα, Για την φετινή χρονιά κρατάω την 1 θέση στην Ρουμανία και φυσικά την 1 θέση στην ηλικία των 55+. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω τα μηνύματα και τα τηλ από όλους. Την Αγάπη μου».

Ο Θανάσης Στημονιάρης παραμένει ο κορυφαίος του 2023 στην κατηγορία άνω των 55 ετών σε όλο τον κόσμο για το αγώνισμα του 6ημερου, με την επίδοση της Transylvania!

(Πηγή: Runningnews.gr)