Πάνθηρες Καβάλας: Αποκλείστηκαν από μια ανώτερη ομάδα

Ήττα με 68-94 από τον Παναθλητικό Συκεών για την Α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς

Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι κυπέλλου για την Α’ φάση του θεσμού, η γυναικεία ομάδα των Πανθήρων Καβάλας έχασε δίκαια από τον Παναθλητικό Συκεών με σκορ 68-94 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει απολύτως την εικόνα του αγώνα καθώς για 27 λεπτά οι ομάδες δεν απείχαν περισσότερους από 8 πόντους, με τον Παναθλητικό όμως να παίρνει στο Δ’ δεκάλεπτο διαφορά ασφαλείας και να την αυξάνει συνεχώς ως το τέλος.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από συνεχόμενα press, πολύ υψηλό τέμπο, και πολλά λάθη (22 και 19) εκατέρωθεν με τον Παναθλητικό όμως να είναι εξαιρετικός στο transition με 14 πετυχημένους αιφνιδιασμούς έναντι 3 της ομάδας μας, γεγονός που ήταν και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες.

Η ομάδα των Πανθήρων παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, είχε ένα εξαιρετικό Γ’ δεκάλεπτο, μπλόκαρε τα επιθετικά ατού του Παναθλητικού και έφτασε πολύ κοντά να προηγηθεί ξανά μετά το ξεκίνημα του αγώνα αλλά στο τέλος επικράτησε η πιο έτοιμη ομάδα. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, μετά τον υποβιβασμό της από την Α1 Γυναικών, θεωρείται ξανά το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α2 Βορρά, έχοντας στις τάξεις της νεαρές παίκτριες που στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες αλλά και έμπειρες με υψηλές παραστάσεις.

Η Αφροδίτη Τσάντα, για την ομάδα μας, έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με 17 πόντους και 4 ασίστ ενώ για τον Παναθλητικό η Joseph me 26 και η Χωλοπούλου με 24 πόντους είχαν καταλυτική παρουσία, αγωνιζόμενες σχεδόν σε όλο το ματς