Brevet Philippi 2023: Ποδηλατώντας στην Ιστορία και στην περιβαλλοντική συνείδηση. Ολοκληρώθηκε μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση

Τέχνες, παιχνίδια και σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους. 88 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα διένυσαν συνολικά 210 χιλιόμετρα δείτε φωτογραφίες-Το ραντεβού ανανεώθηκε για το το 2024

Μετά από μια ημέρα συντροφικότητας, αθλητισμού και αξέχαστων στιγμών, το Brevet Philippi 2023 ολοκληρώθηκε, αφήνοντας τους συμμετέχοντες και το κοινό με αγαπημένες αναμνήσεις.

88 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα διένυσαν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου, με τερματισμό τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου τους περίμενε γιορτή με ωραίο τοπικό φαγητό, τοπικά αφεψήματα και ροφήματα, live μουσική, χορό και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την περιοχή του Πάρκου Φιλίππων. Ποδηλάτες που με περίσσεια θέληση και σθένος τερμάτιζαν μέχρι αργά το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και εμπνέοντας όλους εμάς.

Παράλληλα, πλήθος παιδιών αλλά και ενηλίκων συμμετείχαν στα διαδραστικά εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έδωσαν μία διαφορετική διάσταση στο φετινό Brevet.

Οι μικροί μας φίλοι με την καθοδήγηση της collage artist Μαριανέλλης Αναστασιάδου έστειλαν περιβαλλοντικά μηνύματα δημιουργώντας τα δικά τους κολλάζ σε σχέση με το ποδήλατο και το περιβάλλον και μας έδωσαν την ευκαιρία να τρυπώσουμε μέσα στους φαντασιακούς κόσμους που συνέθεσαν με τόση έμπνευση και μας έκαναν να αναρωτηθούμε “άραγε πόσο απέχει η ουτοπία από την πραγματικότητα;

Παράλληλα, ο MTB Leader Χρήστος Κηπουρός και η ομάδα της Hype Trails πρόσφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους μαθαίνοντας σε μικρούς ποδηλάτες ορθούς οδηγικούς τρόπους, καθώς ο βραβευμένος φωτογράφος Stratos Agiani μυούσε τους μεγαλύτερους στον κόσμο της φωτογραφίας με κινητό τηλέφωνο σε έναν άκρως ενδιαφέρον περίπατο στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.

Την ίδια ώρα, φίλοι όλων των ηλικιών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι-εργαστήριο μάθαιναν για τα βότανα της περιοχής και τις ευεργετικές τους ιδιότητες από την ομάδα των Οψόμεθα (Ελένη Ιωαννίδου, Ιωάννης Ζαλίδας, Μακρίνα Στρατηλάτη, Μπάκαβου Βίβιαν, Νέλλη Γεωργιάδου) και εθελόντριες της διοργάνωσης (Μπάκαβου Παναγιώτα, Παπακωνσταντίνου Κατερίνα, Παπακωνσταντίνου Πηνελόπη) και γέμισαν με αρώματα την πλατεία Πελεκανίδη των Κρηνίδων.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς σηματοδότησε την αποστροφή στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενισχύοντας τον αντιπολεμικό χαρακτήρα της δράσης αλλά και την συλλογικότητα μέσα στην ίδια την κοινωνία, όπου μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα, συνυπάρχουν, αλλάζουν ιδέες και συνδημιουργούν.

Η επιτυχία του Brevet Philippi δε θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των Δήμων Καβάλας, Προσοτσάνης, Αμφίπολης και Παγγαίου, του Δημοτικού συμβουλίου νέων του Δήμου Παγγαίου, των χορηγών, των εθελοντών και φυσικά των πολιτιστικών συλλόγων από όλους τους Δήμους της περιοχής. Η δέσμευσή τους στην αποστολή και στις αξίες της διοργάνωσης συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της φετινής εκδοχής.

Οι χορηγοί που είναι συνεχώς δίπλα στη διοργάνωση υπήρξαν θερμοί αρωγοί του φετινού εγχειρήματος και με την προσφορά τους κάνουν πραγματικότητα το Brevet Philippi 2023. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας που στηρίζουν ενεργά το Brevet Philippi βοηθώντας να διαδοθεί το μήνυμα της ενότητας του Πάρκου Φιλίππων με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δεσμών των οικισμών του και την ολιστική τουριστική ανάπτυξη. Ένας ακόμη πολύ σημαντικός πυλώνας του θεσμού είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι  που και φέτος στήριξαν και βοήθησαν προσφέροντας φιλοξενία και κεράσματα στους ποδηλάτες, αλλά και όσους βρέθηκαν στην Τελετή Λήξης για να προβάλουν τον τόπο και τις αξίες τους.

Τα σχέδια για την επόμενη ποδηλατική δράση έχουν ήδη ξεκινήσει και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αξιοποιήσουμε τις επιτυχίες του τρέχοντος έτους για να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο αξέχαστο γεγονός για το 2024.

Συνεργαζόμενοι φορείς και Αρωγοί

Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Αμφίπολης, Δημοτικό συμβούλιο νέων Δήμου Παγγαίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ, ΕΝΑ Channel, Center tv, Kavala News,  Kavala Post, Πρωινή, Kavala Portal, Kavala Point, Marketing Greece, Ραδιόφωνο ΠΡΩΙΝΗ, Πρωινή Εφημερίδα, Περιφερειακά ΑΜΘ, Πρωινός Τύπος Δράμας, Θρακική Αγορά, Παρατηρητής Θράκης, Citypedia.

Χορηγοί Διοργάνωσης

Coco-mat.bike, Chrisanthidis delights, Meat and Food International Supplies, Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων Δράμας, Φούρνοι Φελλαχίδη, Nico Lazaridi Winery, Σκλαρής Αρτοζαχαροπλαστεία, Hype Trails, Εστιατόριο Δίκταμο, Λιόντας Καφέ-Πρωινό-Γλυκό, Χαλβάς Ελευθερίου, Ιππικό Κέντρο Παγγαίου”Ρήσος”, ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας, Αλλαντοποιία-Βόρειος Ελλάς, Cafe Aroma.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα «Οι ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Φτελιάς, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Χαριτωμένης, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «το ΔΥΣΩΡΟ», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αλιστράτης «ο ΆΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Σταθμού Αγγίστας, Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου «η ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ, Μικρασιάτικος Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρολόφου, Πολιτιστικός Σύλλογος Βιτάστας, Ορειβατικός Σύλλογος Πρώτης, Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων, Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδων «το ΒΥΖΑΝΤΙΟ», Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Λυδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυστύλου, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα, Λέσχη Ποντίων, Σύλλογος Μικρασιατών, Κρητική Αδελφότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας, Ιχνηλάτες, Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμισιανών, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα «Οι ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής «ΟΡΦΕΑΣ», Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου «η ΒΟΙΡΑΝΗ», Πολιτιστικός Σύλλογος Κυργίων «ΑΡΙΩΝ», Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδηλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Βιτάστας.

Με την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).