Σχολικό μάθημα… ζωής από τον Ντίνο Διαλεκτόπουλο στους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής της Εθνικής Ομάδας του τένις με αμαξίδιο βρέθηκε στο... ίδιο γήπεδο με τις μαθήτριες και τους μαθητές με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και οι μαθητές και οι μαθήτριες της τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ένα διαφορετικό… μάθημα.

Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής της Εθνικής Ομάδας του τένις με αμαξίδιο και του Συλλόγου ΑμεΑ «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», Ντίνος Διαλεκτόπουλος έκατσε στα… ίδια θρανία με τους μικρούς μαθητές, μαθαίνοντάς τους ότι η ζωή και δη ο αθλητισμός σε αμαξίδιο είναι μια ιδιαιτερότητα και τίποτα παραπάνω, έχοντας παράλληλα και τις δικές του, ιδιαίτερες δυσκολίες, οι οποίες ξεπερνιούνται με τον σεβασμό στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες από όλους μας.

Οι μαθητές έπαιξαν με τον Καβαλιώτη πρωταθλητή, κάθισαν σε αναπηρικό αμαξίδιο, τον… βομβάρδισαν με ερωτήσεις για το άθλημα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κανόνες του και κυρίως, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εντός και εκτός τερέν.

Ανάλογες δράσεις από τον Ντίνο Διαλεκτόπουλο θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.