«Χάλκινη» η ομάδα του Αλέξανδρου Σκλάβη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής [φωτογραφίες]

Μεγάλη διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής για την Καβάλα από μια ισχυρή ομάδα που στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο ανταγωνίσθηκε ξένους επαγγελματίες αθλητές

Χάλκινο ομαδικό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής IPSC, που διεξήχθη στην Κόρινθο στις 18-30/9/2023, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Σκλάβης και η ομάδα του που αποτελείται από τους Θεόδωρο Κουιμτσίδη, Κων/νο Βογινδρούκα και Δημήτρη Παπαφλωράτο. στην κατηγορία Standard.

Ο ευγενής ανταγωνισμός μεταξύ τους τα τελευταία 2 χρόνια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, δημιούργησαν μία ισχυρή ομάδα, ισάξια και αντάξια των ξένων επαγγελματιών αθλητών. Το ήθος και η ομαδικότητα τους καθοδήγησε, ώστε να κατακτήσουν την 3η θέση πίσω από την ομάδα της Τσεχίας, και Ιταλίας αντίστοιχα.

Ο Αλέξανδρος Σκλάβης είναι πρωταθλητής πρακτικής σκοποβολής  IPSC στην Ελλάδα από το 2004. Με πολλές συμμετοχές σαν μέλος τις εθνικής ομάδας σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ατομικά κατέκτησε την 16η θέση ανάμεσα σε κορυφαίους σκοπευτές της Ευρώπης σε σύνολο 269 αθλητών.

Έχει λάβει μέρος συνολικά σε 7 Πανευρωπαϊκά και 3 Παγκόσμια πρωταθλήματα, με καλύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 στην Ρόδο, κατακτώντας την 31η θέση σε σύνολο 328 αθλητών.

Σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις έχει εκπροσωπήσει άξια τις Ελληνικές αποστολές, διατηρώντας πάντα την 1η θέση από Έλληνες αθλητές.

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικός παράγοντας είναι ο Σκοπευτικός Όμιλος Ν. Καβάλας που με την στήριξη τους βοήθησε την επίτευξη αυτού του στόχου.