Πάνθηρες Καβάλας: Αποστολή εξετελέσθη (54-79) στη ΜΕΝΤ

Πρώτη νίκη για την ομάδα μπάσκετ γυναικών της Καβάλας μετά από μια καλή εμφάνιση ειδικά στο 2ο ημίχρονο

Αποστολή εξετελέσθη! Πρώτη νίκη για το φετινό πρωτάθλημα στην έδρα της ΜΕΝΤ με 54-79, με τις γηπεδούχες να δείχνουν ανταγωνιστικό πρόσωπο αλλά αυτό να μην είναι αρκετό για να αποτρέψει την ομάδα της Καβάλας από την κατάκτηση των 2 βαθμών.

Η τελική διαφορά, η υψηλή παραγωγικότητα και η διάθεση στην άμυνα είναι στοιχεία που οι Πάνθηρες κρατούν επιπλέον της νίκης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως προήλθαν μετά από 40λεπτη (!!) καθυστέρηση για την έναρξη του αγώνα αφού η γηπεδούχος ομάδα δεν είχε προνοήσει να κάνει τα δέοντα για την ενεργοποίηση του ΗΦΑ.

Αναμενόμενα, έχοντας κάνει και ξανακάνει προθέρμανση, η νευρικότητα και η αστοχία κυριάρχησαν στην αρχή με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τα 5 τρίποντα που βρήκε η ΜΕΝΤ στο δεύτερο δεκάλεπτο γέμισαν με ενθουσιασμό τις γηπεδούχες που βρήκαν μικρό προβάδισμα στο σκορ χωρίς ωστόσο να το διατηρήσουν για περισσότερα από 2 λεπτά, με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται σε 36-42.

Tο δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους Πάνθηρες που έτρεξαν σερί 21-6 για το κλείσιμο του δεκαλέπτου με την Παναγιωτίδου να είναι ασταμάτητη και να πετυχαίνει 12 συνεχόμενους πόντους. Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε διαδικαστικά με τη διαφορά σταθερά στους 20 πόντους, έχοντας ως highlight τη συμμετοχή της 13χρονης Βενετίας Ποντικάκη για 2 λεπτά, παίρνοντας έτσι το «βάπτισμα του πυρός» στα παρκέ της Α2 από νωρίς!

Σπουδαία δουλειά απ’ όλα τα κορίτσια με την Ελευθερία Γαϊτάνη να αναδεικνύεται πρώτη σκόρερ με 19 πόντους, τους 17 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Πάνθηρες εύχονται καλή συνέχεια στην ομάδα της ΜΕΝΤ και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στα κορίτσια που τραυματίστηκαν.

Δεκάλεπτα: 15-20, 36-42, 42-63, 54-79

ΜΕΝΤ (Σάββας): Αθανασιάδου 3(1), Παπαδοπούλου 10, Κανελλοπούλου 7(1), Παπαβασιλείου 7(1), Κατσαρέα 16(4), Σέρα 6, Πεκιαρίδου 3, Βλαχοπούλου, Βαλσαμοπούλου, Δημητριάδου 2.

Πάνθηρες Καβάλας (Χαντέλης-Λογοθέτης): Τσάντα 6, Παναγιωτίδου 18(4), Μαραβέγια 9(1), Γαϊτάνη 19(3), Τριανταφύλλου 7, Πετρουσέφσκα 6, Μαμαλίγκατζη 3(1), Συροπούλου 9(1), Παπαδοπούλου 2, Πιστιόλα, Ποντικάκη.