ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας: Η «Σάντα» στο περιοδικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  [φωτογραφίες]

Αφιέρωμα στην ιστορία και τις επιτυχίες του συλλόγου, στο 22ο τεύχος της Ομοσπονδίας από τον δημοσιογράφο Βασίλη Στοάκη

Αφιέρωμα στο 22ο τεύχος του περιοδικού που εκδίδει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για την πορεία ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας από μια γειτονιά της Καβάλας στις εθνικές κατηγορίες παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Στοάκης.

Στο αφιέρωμα μπορεί κανείς να διαβάσει την ιστορία και τις επιτυχίες του συλλόγου από το 1993 έως σήμερα καθώς και φωτογραφικό υλικό από δράσεις και πανηγυρισμούς. Το αφιέρωμα αναφέρει:

«Η Καβάλα είναι μία πόλη που παραδοσιακά αγαπάει το μπάσκετ και σε κάθε γειτονιά υπάρχουν μπασκέτες και γήπεδα! Πολλές ομάδες υπάρχουν και αφήνουν το μπασκετικό τους στίγμα με την Αγία Βαρβάρα να είναι μία από αυτές.

Ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας, γνωστός και με την ονομασία Santa Basketball Club Kavala, είναι αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην πόλη της Καβάλας, όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων.

Αποτελεί τμήμα του ευρύτερου φορέα «Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων». Αγωνίζεται με χρώματα το πράσινο, το μαύρο και το λευκό. Διατηρεί ενεργά τμήματα καλαθοσφαίρισης για αθλητές όλων των ηλικιακών ομάδων.

Ιδρύθηκε το 1993 από μία παρέα ανθρώπων που ζούσαν και ανέπνεαν για την πορτοκαλί «θεά». Αυτό που ξεχώριζε πάντα την Αγία Βαρβάρα ήταν το παρεΐστικο και οικογενειακό κλίμα, που δεν άφησε ποτέ να χαθεί η «ψυχή» του συλλόγου Θανάσης Στουπίδης.

Η χρονιά 2011-12 αποτέλεσε τη σημαντικότερη των τελευταίων ετών για την Αγία Βαρβάρα που κατέκτησε το νταμπλ σε επίπεδο ΕΚAΣΑΜΑΘ παίρνοντας μετά από πολλές προσπάθειες το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Εκεί έμεινε για 5 χρόνια, πραγματοποιώντας μεγάλες νίκες και εμφανίσεις ενώ το κλειστό των Ποταμουδίων έγινε σημείο αναφοράς τις Κυριακές.

Το «πλήρωμα» του χρόνου στη Γ΄ Εθνική ήρθε για την Σάντα, ωστόσο μαζί ήρθε και η αλλαγή στοχοθεσίας. Δίνοντας έμφαση στις ακαδημίες, προσθέτοντας στο επιτελείο τον Λεωνίδα Μαγιάννη, στο οργανωτικό κομμάτι και στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η «Σάντα» άλλαξε επίπεδο αγωνιστικά και οργανωτικά φτάνοντας στην επίτευξη της ανόδου την σεζόν 2022/23.

Ο Χρήστος Μυτικόπουλος, αποτελεί εκτός από τον προπονητή, την «ψυχή» του συλλόγου καθώς έχει καταφέρει να αφήσει το «στίγμα» του στο σύλλογο σε όλα τα επίπεδα και να πανηγυρίσει ως προπονητής την άνοδο στη Γ΄ Εθνική»!