Μακεδονικός Αγιάσματος: Μεταγραφικές εκπλήξεις με Μαρκάκη και Μουξιό στο παρά πέντε της λήξης της περιόδου

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚ πρόσθεσε στο ρόστερ του ακόμα δύο ικανότατους ποδοσφαιριστές

Σε δύο σημαντικές προσθήκες προχώρησε ο Μακεδονικός Αγιάσματος στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΚ και (απ’ ότι φαίνεται) να παραμείνει σ’ αυτή τη θέση μέχρι το τέλος της περιόδου απέκτησε δύο ικανότατους ποδοσφαιριστές που είναι σίγουρο ότι θα τη βοηθήσουν εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Συγκεκριμένα απέκτησε τον έμπειρο αριστερό μπακ Δημήτρη Μαρκάκη καθώς και τον 23χρονο φορ Γιάννη Μουξιό.

Μεταγραφή ενός παλαιού γνώριμου…

Ο Μαρκάκης είναι παλαιός γνώριμος πολλών ομάδων του κάμπου του Νέστου, μιας και έχει αγωνιστεί εκτός από το Νέστο και τον Άρη Πηγών σε Ατρόμητο, Φωκικό και Γλυφάδα. Στην ανακοίνωση της απόκτηση του από τον Μακεδονικό αναφέρεται ότι γνωρίζει πολλούς από τους νέους του συμπαίκτες, άρα ο χρόνος προσαρμογής του στην ομάδα θα είναι μηδενικός. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

«Η φαρέτρα του Μακεδονικού Αγιάσματος ενισχύεται στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Λέξη κλειδί το squad depth. Τον διακρίνουν ηγετικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία ποδοσφαιρικά, έχει μεγάλο του προσόν του να είναι αριστεροπόδαρος και να ανταποκρίνεται περίφημα στα αμυντικά του καθήκοντα. Κοινός παρονόμαστης η συνύπαρξη στο παρελθόν με αρκετούς ποδοσφαιριστές από το ήδη υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Μηδενικός χρόνος προσαρμογής αφού μετρά γεμάτες χρονιές στο τοπ επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Ο Δημήτρης Μαρκάκης δηλώνει πανέτοιμος να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Τον καλωσορίζουμε και ευχόμαστε επιτυχίες και μακριά από τραυματισμούς».

Μεγαλώνει η «Ξανθιώτικη παροικία» στο Αγίασμα

Η ήδη μεγάλη σε αριθμό «Ξανθιώτικη παροικία» στο Αγίασμα μεγαλώνει κατά μια μονάδα με την απόκτηση του 23χρονου Γιάννη Μουξιού, που προέρχεται από τον Άρη Αβάτου, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ασπίδα Ξάνθης, Ηρακλή Λάρισας, Αετό Μακρυχωρίου, Ελασσόνα καθώς και στην Κ19 της ΑΕ Λάρισα. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του από τον Μακεδονικό αναφέρει:

«Όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να υπογράψεις τον Γιάννη Μουξιό δεν την προσπερνάς. Δεδομένη ποιότητα, προικισμένος τεχνικά, διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα. Αέρινος ποδοσφαιριστής ικανός να κάνει τη διαφορά. Διαχρονικά στο προσκήνιο με συνεχόμενες παραστάσεις σε εθνικές κατηγορίες. Ψημένος σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ανταγωνιστικός και με χαρακτήρα νικητή έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Αναμφίβολα ενισχύει σημαντικά τη μεσοεπιθετική γραμμή του Μακεδονικού Αγιάσματος προερχόμενος από τον Άρη Αβάτου. Καλωσορίζουμε στην ομάδα τον Γιάννη ευχόμενοι καλή χρονιά με επιτυχίες και μακριά από τραυματισμούς».