Είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός: Η Santa «παίζει μπάσκετ» με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας σε ένα γήπεδο γεμάτο αγάπη

Ένα άκρως πρωτοποριακό πρόγραμμα συνάθλησης-συμπερίληψης μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού και της Νοητικής Στέρησης και αθλητών της ακαδημίας της Αγίας Βαρβάρας

Η ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας ξεκινάει το πρόγραμμα της ακαδημίας της με τίτλο “It’s ok to be different” , σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

Πρόκειται για ένα άκρως πρωτοποριακό πρόγραμμα συνάθλησης-συμπερίληψης μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού και της Νοητικής Στέρησης και αθλητών της ακαδημίας της Santa.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάθε παιδί της ακαδημίας συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα παιδί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με αποτέλεσμα τα παιδιά να γνωρίζονται σε βάθος και να επιχειρούν από κοινού να εκτελέσουν κομμάτια προπόνησης, με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Τα παιδιά διδάσκονται τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, το ευ αγωνίζεσθαι, την αφοσίωση και την ομαδικότητα, για αυτό και το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα έχει την ονομασία “It’s ok to be Diferrent”.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος συμμετέχουν όλοι οι προπονητές της ομάδας, γυμναστής ειδικής αγωγής και ψυχολόγος. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλα τα συμμετέχοντα παιδιά και είναι αποτέλεσμα εθελοντισμού και κοινωνικής ευθύνης της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας.

Οποία παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και τη συνέπεια της συμμετοχής τους, παρακαλούνται να το δηλώσουν στον προπονητή τους ως την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. Όλα τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που θα συμμετάσχουν θα ενημερωθούν σχετικά από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 10:00-12:00 στο 4ο Γυμνάσιο (Ζουμπουλάκειο) και η πρώτη προπόνηση θα γίνει την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.