7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Ξεκίνημα με 4 αγώνες στην επιτυχημένη διοργάνωση [φωτογραφίες]

Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν 4 αναμετρήσεις στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας

Με 4 παιχνίδια ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, το Εργασιακό Πρωτάθλημα «Λευτέρης Γεωργακόπουλος» που διοργανώνεται για 7η φορά από τον Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια». Οι 14 ομάδες, με περίπου 220 αθλητές, είναι έτοιμες για την αγωνιστική δράση σε μια διοργάνωση που από την πρώτη χρονιά σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έναρξη του πρωταθλήματος κήρυξε ο Ηλίας Γεωργακόπουλος γιός του αείμνηστου Λευτέρη Γεωργακόπουλου, τιμώντας την μνήμη του πατέρα του, του οποίου το όνομα δόθηκε στη δημοφιλή διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Γεωργακόπουλος τίμησε το Καβαλιώτικο Μπάσκετ σε ΑΟΚ και Αστέρα για μια δεκαετία από το 1972 έως το 1982. Ήταν εξαιρετικός γκαρντ για την εποχή του και μεγάλος σκόρερ. Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούσαν «μηχανάκι». Είχε μόνο φίλους λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα, του ήθους και της αξιοπρέπεια του. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος και αθλητής της ομάδας μπάσκετ των Παλαιμάχων. Απεβίωσε από πρόβλημα υγείας σε ηλικία 65 ετών.

Οι Αγώνες

Στα αγωνιστικά, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες με τον Νίκο Πενταζίδη να σημειώνει 21 πόντους δε συνάντησαν δυσκολίες για να κερδίσουν τους Εκπαιδευτικούς (σκόραραν και οι παίκτες τους) με 89-47, ενώ στο ντέρμπι Στρατιωτικοί – «Λεύκα», νικητές ήταν οι πρώτοι με 57-47 με 21 πόντους του Καρακασίδη, ενώ από τη Λευκοσιδηρουργία ο Φουρτούνας σημείωσε 11.

Οι Φοροτεχνικοί με τους Ιωαννίδη και Αγγελίδη να πετυχαίνουν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα επικράτησαν με 54-33 της πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας των Αγροτών (πρώτος σκόρερ ο Γιαβάς με 11 πόντους), ενώ οι Εργαζόμενοι του Μασούτη κέρδισαν τα Λιπάσματα με 62-38, με τους Χαντέλη και Χουσιάδη να πετυχαίνουν από 11 πόντους, ενώ 11 πόντους σημείωσε και ο Μαρμαρέλης.

Τα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των 4 αγώνων του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
Εκπαιδευτικοί-Ελ. Επαγγελματίες: 47-89
Στρατιωτικοί-Λευκοσιδηρουργία: 57-47
Λιπάσματα-Μασούτης: 38-62
Φοροτεχνικοί-Αγρότες:54-33

Υπολείπονται οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής
Αστυνομία-Coca Cola 3E
Μηχανικοί-Επιχειρηματίες
Λιμενικό-Υγειονομικοί