ΑΟ Καβάλα: Πρόκριση στα πέναλτι (4-3) επί του Νέστου

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στον 4ο γύρο του κυπέλλου της ΕΠΣΚ στον «πρόωρο τελικό» που διεξήχθη στο «Ανθή Καραγιάννη» - 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση του αγώνα

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-3 κρίθηκε ο πρόωρος τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας ανάμεσα στον ΑΟΚ και το Νέστο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης φάσης του θεσμού το απόγευμα της Τετάρτης 24/1 στο «Ανθή Καραγιάννη».
Ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος από το Νέστο, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, είχε ευκαιρίες, δύο δοκάρια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς την εστία του Νομικού στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Έτσι λοιπόν όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στο τέλος πανηγύρισαν την πρόκριση.
Για την Καβάλα σούταραν οι Δαλιανόπουλος, Γκέκας (απέκρουσε ο Νομικός), Καρακώστας, Μέτσε, Β. Παπαδόπουλος (απέκρουσε ο Νομικός), Αστράς.
Για το Νέστο σούταραν οι Ράνος, Σιδηρόπουλος, Τορομανίδης (αστόχησε), Οκάν (απέκρουσε ο Αστράς), Τανζού, Μυλόπουλος (δοκάρι).

Φάσεις

  • Στο 17’ ο Τζελίδης βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα, από πλάγια, θέλησε να πασάρει στον Παπαδόπουλο, αλλά κόπηκε από τους αμυντικούς.
  • Στο 47’ μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα όταν ο Γκέκας «έκοψε» στον Παπαδόπουλο έξω από την μικρή περιοχή και το πλασέ του τελευταίου έδιωξε δύσκολα με το πόδι ο Νομικός.
  • Στο 67’ ωραίος συνδυασμός Γκέκα με Παπαδόπουλο με τον τελευταίο να επιχειρεί σουτ και τον Νομικό να αποκρούει με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 90’ πλασέ του Μέτσε από το ύψος της περιοχής η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 88’ αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Μυφτάρι του Νέστου.
  • Στο 2ο λεπτό της παράτασης σουτ του Καρακώστα μέσα από την περιοχή έδιωξε σωτήρια ο Νομικός και στο 99’ κεφαλιά του Αλντιτζή έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 103’ ο ίδιος παίκτης είχε πλασέ στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης (46’ Δαλιανόπουλος), Λαγός (96’ Γιαγτζίδης), Σμίλτος (70’ Ιωαννίδης), Περδίκης (113’ Παπαδόπουλος Ρ.), Μέτσε, Τζελίδης (46’ Καρακώστας), Γκέκας, Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (82’ Αλτιντζής)

Νέστος: Νομικός, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κοτταρίδης, Κούκολης, Μυφτάρι, Γκατζολάρι (82’ Μυλόπουλος), Ορφανίδης (72’ Οκάν), Τανζού, Μπαρέττας (72’ Τορομανίδης), Σέα (64’ Ράνος).

In this article