Ο Άρης Πηγών είναι η… Βίλατζ Γιουνάιτεντ

Εικόνες, συνεντεύξεις, ατμόσφαιρα, κλίμα αποδυτηρίων και ιστορία του συλλόγου δοσμένα με μια σύγχρονη ματιά την εκπομπή της ΕΡΤ 3 το βράδυ της Δευτέρας 5/2 και σε… μόνιμη επανάληψη στο Ertflix

Δεν είναι υπερβολή, αλλά το βράδυ της Δευτέρας 5/2 όλοι στο χωριό των Πηγών αλλά και στον Δήμο Νέστου γενικότερα ήταν «καρφωμένοι» μπροστά στην τηλεόραση και συντονισμένοι στη συχνότητα της ΕΡΤ 3, για να παρακολουθήσουν την εκπομπή «Βίλατζ Γιουνάιτεντ», στην οποία παρουσιαζόταν το καμάρι τους, η ποδοσφαιρική τους ομάδα, ο Άρης Πηγών!

Η εκπομπή αυτή «περιοδεύει» κάθε εβδομάδα σε χωριά της Ελληνικής υπαίθρου και παρουσιάζει τη δράση της ποδοσφαιρικής της ομάδας, με συνεντεύξεις από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους, «τρυπώνοντας» στα αποδυτήρια πριν έναν αγώνα, στο ημίχρονο, αλλά και μετά το τέλος του. Δείχνει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο και το πόσο συνδεδεμένο είναι το σωματείο με την ίδια την μικρή τοπική κοινωνία. Κι όλα αυτά δοσμένα μ’ ένα σύγχρονο και σημερινό τρόπο, με ωραίο μοντάζ, εναλλαγές εικόνων, στιχομυθίες των πρωταγωνιστών στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες. Με λίγα λόγια προσπαθεί (και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει) να βάλει τον τηλεθεατή στο γήπεδο, επιτρέποντας και λίγα «Γαλλικά» που συνθέτουν την πλήρη εικόνα!!!

Από την εποχή της «φθοράς και αφθαρσίας» στην κορυφή

Αυτό έγινε και στην περίπτωση του Άρη Πηγών, που από την εποχή της «φθοράς και αφθαρσίας» στην αρχή της δεκαετίας του 2010, έχει φτάσει τώρα να διεκδικεί επάξια τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας και την άνοδο (για πρώτη φορά στην ιστορία του) στη Γ’ Εθνική! Σημείο καμπής στην ανοδική πορεία των «κιτρίνων» ήταν η απόφαση να διοργανώσουν έναν καλοκαιρινό χορό στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής (στο τέλος Ιουλίου), που ξεκίνησε με λίγους εκατοντάδες παραβρισκόμενους και τώρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις (του είδους του) σε όλη την Ελλάδα με την παρουσία περισσοτέρων από 4.000 ανθρώπων. Απ’ αυτό τον χορό καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο…

Οι πρωταγωνιστές

Στην εκπομπή την… τιμητική τους είχαν τα «πρώτα βιολιά» της ομάδας όπως ο κουρέας Σαρηγιαννίδης, ο ντελιβεράς και ιδιοκτήτης καφέ Μπαντάνης, ο οδηγός φορτηγού Δουμάνης, ο βενζινάς Κυφωνίδης καθώς ο παθιασμένος και καθόλου τεχνίτης (κατά δήλωση του) Φραγκούλης, αλλά και οι παράγοντες του συλλόγου που «σηκώνουν όλο το βάρος». Εννοείται ότι η παρουσία του προπονητή Στέλιου Ιγνατιάδη στον πάγκο και στα αποδυτήρια μόνο… απαρατήρητη δεν έμεινε, όπως και τα πανηγύρια στο τέλος του αγώνα.

Όσοι δεν παρακολούθησαν την εκπομπή, υπάρχει και το… Ertflix

Η εκπομπή «γυρίστηκε» το Νοέμβριο, όταν υπήρχαν ακόμα… κουνούπια στην περιοχή, με άξονα τον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕ Καβάλας, τον οποίο κέρδισε ο Άρης με 3-2 με γκολ στα τελευταία λεπτά.

Στις Πηγές έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα που είδαν στην εκπομπή και σε ανακοίνωση τους στη σελίδα του συλλόγου στο fb αναφέρουν: «Για όσους δεν είχαν χθες βράδυ την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκπομπή Βίλατζ Γιουνάιτεντ με αφιέρωμα στον Άρη Πηγών υπάρχει στο Ertflix! Μια καταπληκτική παραγωγή της ΕΡΤ και μια προβολή που τα έσπασε στην κυριολεξία»!

«Ένα μικρό χωριό με τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Ελλάδας»

Η αναφορά της ίδιας της εκπομπής για το συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρει: «Ανάμεσα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και το λιμάνι της Κεραμωτής, υπάρχει ένα μικρό χωριό που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Ελλάδας. Οι Πηγές Καβάλας και ο Άρης, η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, έχουν προστάτιδα την Αγία Παρασκευή. Από το πανηγύρι της, γεμίζει το ταμείο της ομάδας, γίνονται οι μεταγραφές και το γήπεδο παίρνει φωτιά κάθε Κυριακή. Ο θρύλος λέει πως όλο το χωριό έχει περάσει από τη διοίκηση της ομάδας. Ακόμα και ο πρωταγωνιστής του Καβάλαγουντ, Νίκος Στράντζαλης.

Στον πάγκο της ομάδας, ο προπονητής – ψυχάρα – Στέλιος Ιγνατιάδης. Για πολλά χρόνια, ένα από τα επικά του τάκλιν ήταν το σκηνικό backround στην κορυφαία αθλητική εκπομπή της Ελλάδας «Κόσμος των Σπορ». Σήμερα δίνει γκάζια από τα αποδυτήρια και κοουτσάρει μαεστρικά την ομάδα γνωρίζοντας πως τα παιχνίδια είναι σαν τα οχυρά: δεν παραδίδονται, δεν καταλαμβάνονται. Το ματς μπορεί να γυρίσει μέχρι και στο 100ο λεπτό και η κερκίδα να πάρει φωτιά. Κυριολεκτικά».