ΑΟ Καβάλα: «Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε και πάλι! 3-1 τη Νέα Μηχανιώνα

Με καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ του 1ου μέρους – Σκόρερ οι «συνήθεις ύποπτοι» Γκέκας, Παπαδόπουλος και Σαμπανίδης

Μπορεί να δυσκολεύτηκε πάρα πολύ! Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ στο 1ο ημίχρονο και η εικόνα του να ήταν απογοητευτική! Στο 2ο μέρος όμως «γύρισε» το παιχνίδι και πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στην πορεία του προς τη Super League 2! O AOK κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου  16/3 τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας με 3-1 και διατήρησε τη διαφορά των 9 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η αξία της επιτυχίας της Καβάλας είναι μεγάλη, δεδομένου ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ δυνατό, διαβασμένο αντίπαλο, που ήταν από τους καλύτερους που πέρασαν φέτος από το «Ανθή Καραγιάννη». Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά ξεκίνησε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και ουσιαστικά μέχρι να δεχτεί το γκολ δεν απείλησε την αντίπαλη εστία. Μετά το 0-1 είχε δύο καλές στιγμές στο 1ο μέρος, και μόνο μετά τις διορθωτικές κινήσεις στην ανάπαυλα, έδειξε το καλό του πρόσωπο στην επανάληψη!

Στο 2ο μέρος, πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δεύτερο δοκάρι (το πρώτο ήταν στο 1ο μέρος) και στο τέλος κατάφερε να πετύχει ένα σκορ που κανείς δεν το περίμενε στην πορεία της αναμέτρησης, με τα γκολ από τους «συνήθεις ύποπτους» Γκέκα, Σαμπανίδη και Παπαδόπουλο.

Φάσεις και γκολ

– Στην πρώτη φάση του αγώνα στο 25’, οι παίκτες της Μηχανιώνας έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Τσαπακίδης με ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αστρά, κάνοντας το 0-1.
– Στο 27’ ο ΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Παπαδόπουλου από το απ’ ευθείας φάουλ που εκτέλεσε κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
– Στο 36’ μετά από κόρνερ του Στοϊνοβιτς ο προωθημένος Περδίκης έπιασε κεφαλιά – πάσα προς τον Παπαδόπουλο, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου δεν βρήκε στόχο.
– Στο 49’ γυριστό σουτ του Σαμπανίδη από πλάγια έδιωξε κόρνερ ο τερματοφύλακας και στην εκτέλεση του ο Περδίκης είχε κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.
– Στο 51’ ο Γκέκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και με το πέναλτι που κέρδισε ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 62’ ο επιθετικός του ΑΟΚ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι μετά από δυνατό σουτ.
– Στο 80’ μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Σαμπανίδη μέσα από την περιοχή (η μπάλα έφυγε λίγο άουτ), ύστερα από πάσα του Ιωαννίδη από αριστερά.
-Στο 88’ ο ΑΟΚ κάνει την ολική ανατροπή με σκαστή κεφαλιά του Σαμπανίδη, ύστερα από σέντρα του Μέτσε. Στις καθυστερήσεις ο Βασίλης Παπαδόπουλος, βγήκε μόνος στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Στοϊνοβιτς (46’ Ιωαννίδης), Λαγός (79’ Τζελίδης), Σμίλτος (46’ Σαμπανίδης), Περδίκης, Δαλιανόπουλος, Μέτσε, Γκέκας (89’ Δερμιτζάκης), Παπαδόπουλος, Καρακώστας (85’ Αλντιντζής).
Ν. Μηχανιώνα: Τέντζερης, Γιαννούσης, Νικολαίδης, Λαγοντζός, Καλλίδης, Τσαπακίδης, Σαλλιάρης, Τερμεντζόγλου, Κάκκο, Μαρμαρίδης, Κωστίκος. Έπαιξαν και οι Παστράς, Χατζηβασιλειάδης, Πάγκος, Κυζικής και Ανθουλάκης.