ΑΟ Καβάλα: Νάτοι οι πρωταθλητές!!!

Μπροστά σε 1500 και πλέον φιλάθλους το «καραβάκι» επικράτησε, στο ντέρμπι του 1ου ομίλου και της Καβάλας, του Νέστου με 1-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο 5 αγωνιστικές πριν το τέλος

Στιγμές από το πολλά υποσχόμενο μέλλον της ομάδας έζησαν το απόγευμα της Κυριακής 31/3 οι φίλοι του ΑΟΚ που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη» για το παιχνίδι κόντρα στο Νέστο Χρυσούπολης. Οι 1500 και πλέον φίλαθλοι γιόρτασαν την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μετά τη νίκη με 1-0 με το σύνθημα «Νάτοι οι πρωταθλητές» να κυριαρχεί στα έξαλλα πανηγύρια εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στις εξέδρες.

Το «καραβάκι» έχει σαλπάρει πλέον για τη Super League 2 και το μόνο που απομένει είναι η τυπική επιβεβαίωση της ανόδου, μιας και κανείς δεν μπορεί να το φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στα αγωνιστικά η Καβάλα ευτύχησε να πετύχει το «χρυσό», όπως αποδείχτηκε, γκολ στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη της στα αντίπαλα καρέ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης διατήρησε την υπεροχή και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη. Όσο δεν το πετύχαινε, τόσο η πίεση του Νέστου (που δεν είχε τίποτα να χάσει) μεγάλωνε και κάπως έτσι στα τελευταία λεπτά η πίεση ήταν μεγαλύτερη…

Φάσεις και γκολ

– Στην πρώτη φάση του αγώνα ο ΑΟΚ ανοίγει το σκορ με πλασέ του Γκέκα μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Μέτσε στο 7ο λεπτό.
– Στο 40’ ο Γκέκας πάσαρε στον Παπαδόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και σέντραρε προς τον Σαμπανίδη, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κασμερίδης πρόλαβε να διώξει.
– Στο 60’ ο Γκέκας δεν καταφέρνει να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Καζαντζίδη.
– Στο 82ο ο Νέστος χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν γυριστό δυνατό σουτ του Σέα, μέσα από την περιοχή, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Αστράς και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Αραμπατζής είχε κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Οι Συνθέσεις

AO Καβάλα: Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Λαγός (71’ Τζελίδης), Σμίλτος, Περδίκης, Δαλιανόπουλος, Μέτσε (83’ Γιαγτζίδης), Γκέκας (83’ Αλντιντζής), Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης (62’ Καρακώστας).
Νέστος: Νομικός, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κασμερίδης, Ταζνού, Γκατζολάρι, Ορφανίδης, Μπαρέττας (56’ Σέα), Νιφτάρι, Κουκόλης, Ράνος (56’ Αραμπατζής).