Τίμος Καβακάς: Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ, αλλά ο κόσμος δεν αγκάλιασε την ομάδα…

Ο μίνι απολογισμός της πορείας του ΑΟΚ προς την εξασφάλιση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, από τον προπονητή της – Τα άγνωστα προβλήματα, τα παράπονα, οι δυσκολίες και η επόμενη μέρα

Εναν μίνι απολογισμό της πορείας αλλά και των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα, έκανε στην ουσία στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με το Νέστο ο Τίμος Καβακάς. Ο προπονητής του ΑΟΚ, μίλησε για πράγματα και καταστάσεις στην ομάδα που δεν ήταν γνωστές στον κόσμο, τόνισε ότι η κατάκτηση του τίτλου μόνο εύκολη και απλή υπόθεση δεν ήταν, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονο του για το γεγονός ότι ο κόσμος της Καβάλας δεν αγκάλιασε την προσπάθεια που έγινε…

Αρχικά τόνισε: «χαιρόμαστε για την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου μας στη Super League 2. Για όλο αυτό που πετύχαμε ως ομάδα έχει πολύ δουλειά από πίσω, από τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φαινόταν και τα παρουσίαζαν και το ΜΜΕ. Στη διάρκεια της χρονιάς συναντήσαμε πολλές δυσκολίες και είχαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με παιδιά που δεν έκαναν καθόλου προπόνηση στη διάρκεια της εβδομάδας και έπαιζαν αναγκαστικά την Κυριακή. Γι’ αυτό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Ο κόσμος δεν αγκάλιασε την ομάδα

Αναφερόμενος στον κόσμο της Καβάλας είπε: «Τέσσερα παιχνίδι πριν το τέλος πήραμε άξια τον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Καβάλας που έστω και στο τέλος αυτής της προσπάθειας ήρθε στο γήπεδο. Άργησε να έρθει αλλά ήρθε. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος είναι μαθημένος να βλέπει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να την στηρίζουν και να την αγκαλιάζουν σε όλες τις φάσεις. Το παράπονο μου λοιπόν είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Δεν είπαμε ότι είμαστε η Μπαρτσελόνα, αλλά έχουμε μια σοβαρή ομάδα που αν μη τι άλλο αντιπροσώπευσε επάξια την πόλη. Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και θεωρώ ότι αυτό που έχει πετύχει δύσκολα θα το πετύχει άλλη ομάδα, δηλαδή τις 16 σερί νίκες»!

Τα πρωταθλήματα τα δίνουν οι άμυνες, αλλά οι επιθετικοί μας έτρεξαν περισσότερο…

Μιλώντας στη συνέχεια για το «χτίσιμο» της ομάδας αλλά και τα πολλά (άγνωστα) προβλήματα που αντιμετώπισε, δήλωσε: «όταν «χτίζαμε» την ομάδα ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που να ήταν πιεστικό, να πετυχαίνει πολλά γκολ και να δέχεται πολύ λίγα. Τα πρωταθλήματα όπως είναι γνωστό τα δίνουν οι άμυνες, οι οποίες όμως δε λειτουργούν αυτόνομα με το υπόλοιπο σύνολο. Για παράδειγμα, αν δείτε τις μετρήσεις των επιθετικών παικτών μας, κάνουν διπλάσια χιλιόμετρα σε σχέση με τους αμυντικούς. Και στην επίθεση η εικόνα ήταν πολύ καλή ειδικά στον 1ο γύρο. Στο 2ο η «συγκομιδή» μειώθηκε αλλά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα προβλήματα που είχαμε και τα οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος. Για παράδειγμα ο Τζελίδης, εδώ και δύο μήνες, δεν κάνει προπόνηση! Δηλαδή από την Κυριακή επιστρέφει το Σάββατο για χαλάρωμα και στο παιχνίδι παίζει ένα 15λεπτο. Ο Γκέκας τον τελευταίο μήνα ήταν παντελώς απών από τις προπονητικές μονάδες. Ο Καρακώστας τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει πρόβλημα και γι’ αυτό δε χρησιμοποιήθηκε».

«Κλώσα» που μάζευε γύρω του τα κλωσσόπουλα ο Γκέντσογλου

Ακολούθως αναφέρθηκε στον Γκέντσογλου και την απουσία του στον 2ο γύρο, δήλωσε: «είχαμε και την απουσία του Γκέντσογλου, ο οποίος στον 1ο γύρο είχε το ρόλο της… κλώσας που μάζευε τα κλωσσόπουλα με την προσωπικότητα και την εμπειρία. Η παρουσία του μας έδινε ποιότητα και ηρεμία. Με τον Σάββα σχεδιάζαμε και τον 2ο γύρο, αλλά αυτό δε στάθηκε δυνατό και έτσι ήμασταν αναγκασμένοι να προχωρήσουμε, αν και ξέραμε ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να αναπληρώσουμε το κενό ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή. Το καλό είναι ότι δε στηριχθήκαμε σε πρόσωπα αλλά σε μια συνολική λειτουργία ως ομάδα. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν τον στόχο της ανόδου. Αυτό το πρόβλημα προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε το Δεκέμβριο, μιας και στην ουσία είχαμε ένα ρόστερ 20 ατόμων, απ’ τους οποίους οι 10 ήταν μικροί. Κι αυτό ήταν δικό μου λάθος που προσπάθησα να το διορθώσω».

Απ’ εδώ και πέρα τον λόγο έχει η διοίκηση…

Καταλήγοντας και απαντώντας στην ερώτηση για την επόμενη ημέρα είπε: «απ’ εδώ και πέρα το λόγο για την επόμενη ημέρα στην ομάδα τον έχει η διοίκηση. Ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη χρονιά θα πρέπει να πάρει και τις κατάλληλες αποφάσεις. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες στη Super League 2 είναι εντελώς διαφορετικές από τη Γ’ Εθνική. Μια απ’ αυτές είναι η ταχύτητα, που είναι σαφώς μεγαλύτερη στην παραπάνω κατηγορία».