Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας: Ο πρωταθλητής της ΕΠΣΚ, υποδέχεται τον πρωταθλητή της Γ’ Εθνικής…

Ο Άρης υποδέχεται τον ΑΟΚ στις Πηγές στον 1ο ημιτελικό της διοργάνωσης – Στο άλλο ζευγάρι ο Βύρωνας παίζει με τα Λιμενάρια στο Χαλκερό – Με την ΑΕ Ευόσμου στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου στη Γ’ οι Πηγές

Σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, οι πρωταθλητές της Καβάλας! Από τη μια ο ΑΟΚ που την Κυριακή, με τη νίκη του 1-0 επί του Νέστου, εξασφάλισε την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και από την άλλη ο Άρης Πηγών που με την επικράτηση του επί του Ορφανίου (και σε συνδυασμό με την ήττα του Βύρωνα) πήρε κι αυτός μαθηματικά το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚ!

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το απόγευμα της Τετάρτης 3/4 στο γήπεδο των Πηγών στον 1ο από τους δύο ημιτελικούς, με τον ΑΟΚ να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και τους γηπεδούχους να είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν την αξία τους.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ο Βύρωνας θα υποδεχτεί στο γήπεδο του Χαλκερού, έχοντας κι αυτός τον τίτλο του φαβορί, όμως η ομάδα της Θάσου φαίνεται αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να διεκδικήσει την τύχη της στη ρεβάνς στα Λιμενάρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Γήπεδο Πηγών: Άρης Πηγών – ΑΟ Καβάλα (16.00)
Γήπεδο Χαλκερού: Βύρωνας– Αναγέννηση Λιμεναρίων (15.30)

Άρης Πηγών: Πρεμιέρα στα μπαράζ με ΑΕ Ευόσμου

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τρίτης 2/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος των πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στο ειδικό πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι 3 δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός, 1 ρεπό). Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, οι οποίοι προέκυψαν από την κλήρωση, θα προβιβασθούν οι 3 πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου. Συνολικά 24 ομάδες θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2024–25.

Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου, ενώ η 7η και τελευταία στις 2 Ιουνίου. Εξαίρεση αποτελεί ο 4ος όμιλος, που λόγω καθυστέρησης θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια στις 12 Μαΐου.

Από το πρόγραμμα προκύπτει ότι στην πρεμιέρα των μπαράζ ο πρωταθλητής της ΕΠΣΚ Άρης Πηγών θα υποδεχτεί την πρωταθλήτρια Μακεδονίας ΑΕ Ευόσμου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναδειχθεί όλοι οι πρωταθλητές του 1ου ομίλου οπότε, με τα υπάρχοντα δεδομένα το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Άρης Πηγών -ΑΕ Ευόσμου
ΕΠΣ Θράκης-ΕΠΣ Δράμας
Ηρακλής Αμμουδιάς-ΕΠΣ Ξάνθης
Ρεπό Αλεξανδρούπολη

  • Στον 1ο όμιλο των μπαράζ συμμετέχουν: 1. ΑΕ Ευόσμου (Θεσσαλονίκη), 2. Αλεξανδρούπολη (Έβρος), 3. Ηρακλής Αμμουδιάς (Σέρρες), 4. Άρης Πηγών (Καβάλα).
  • Στην ΕΠΣ Δράμας: Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος ΠΑΟΠ Ν Αμισού 56, Δόξα Βώλακα 54,
  • Στην ΕΠΣ Θράκης (μένουν έξι αγώνες): Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 48, Δόξα Γρατινής 43, Αναγέννηση Παγουρίων 42
  • Στην ΕΠΣ Ξάνθης (μένουν δύο αγώνες): Παύλος Μελάς Κουτσού 50, Βιστωνίδα 47.