ΜΠΑΣ Αγία Βαρβάρα: Διασκέδαση και ψυχαγωγία στο Jamboree Mini Basket της ΕΟΚ στη Δράμα [φωτογραφίες]

Η Ακαδημία μπάσκετ του συλλόγου της Καβάλας συμμετείχε σ’ αυτή τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό «Κραχτίδης» με 30 παιδιά

Με 2 ομάδες και συνολικά 30 παιδιά (24 αγόρια και 6 κορίτσια) συμμετείχε η Ακαδημία του ΜΠΑΣ Αγία Βαρβάρα, στη μεγαλύτερη γιορτή Μίνι Μπάσκετ που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης «Tο Jamboree MiniBasket» στη Δράμα, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στην ανάπαυλα των αγώνων πραγματοποιήθηκε  διαγωνισμός τριπόντων και ελευθέρων βολών, με τους νικητές να λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα.

Στο μοναδικό αυτό τουρνουά Jamboree Mini Basket, συμμετείχαν συνολικά 100 περίπου παιδιά από 5 Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Δράμας (ΚΑΟΔ, Απόλλων, Τιτάνες, Ολυμπιακή Ακαδημία και ΤΕΣΣΕΡΑ) τον Πανσερραϊκό και την ομάδα της Καβάλας. Όλοι οι αθλητές ήταν γεννημένοι  τα έτη 2012-2013 και η Ακαδημία της «Σάντα» συμμετείχε με έξι 6 κορίτσια, ένα σε κάθε πεντάδα που αγωνιζόταν, με τις Ζαρωτιάδη Αλεξάνδρα και Μανούδη Παναγιώτα να κερδίζουν και τους διαγωνισμούς ελευθέρων βολών!!!

Η Ακαδημία της Αγίας Βαρβάρας έχει επιλεγεί φέτος από την ΕΟΚ, λόγω των προϋποθέσεων που πληροί, να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Healthy Hoops 4 All, το μοναδικό επίσημο πρόγραμμα για ακαδημίες από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και είναι η μοναδική επιλεχθείσα Ακαδημία της Καβάλας και μαζί με τον ΓΑΣ Κομοτηνής, μοναδικά μέλη του δικτύου Ακαδημιών της ΕΟΚ σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μία από τίς βασικές ιδέες του MiniBasket, η οποία διακηρύχτηκε από τη FIBA … «Tο παιχνίδι του MiniBasket είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία, όχι ανταγωνισμός»

«Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές Λαμπρό Σαλταρίκο και Σπύρο Αγγέλου» αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΜΠΑΣ Αγία Βαρβάρα!