Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Κέρδισε 49-60 στην Αρετσού πήρε πίσω το πλεονέκτημα

Σπουδαία νίκη-απάντηση της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας με την οποία ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και πλέον η παραμονή στη Β’ Εθνική θα κριθεί στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι στο κλειστό της Καλαμίτσας

Ζωντανή στη «μάχη» της διεκδίκησης της παραμονής στη National League 1 (Β’ Εθνική) έμεινε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, μετά τη σπουδαία νίκη της με 49-60 στην Αρετσού Καλαμαριάς στον 2ο αγώνα των πλέι-οφ. Τώρα πλέον η σωτηρία θα παιχθεί το επόμενο Σάββατο 20/4 στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» της Καλαμίτσας, με όποια ομάδα κερδίσει να εξασφαλίζει το δικαίωμα να συμμετέχει και την επόμενη χρονιά στην Β’ Εθνική.

Η Ένωση που έπαιζε με την «πλάτη στον τοίχο» στο αγώνα της Θεσσαλονίκης, μιας και αν έχανε θα υποβιβαζόταν, δεδομένης της άδικης (λόγω διαιτησίας) ήττας της προηγούμενης εβδομάδας στην Καβάλα, μπήκε αποφασισμένη και πολύ «διαβασμένη» στον αγώνα, έχοντας συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα το διατήρησε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα στο 2ο ημίχρονο ήταν φανερό ότι ήταν καλύτερη ομάδα και δίκαια πήρε τη νίκη, με τη οποία πήρε πίσω το πλεονέκτημα της έδρας (έκανε το 1-1) και είναι πιο κοντά στον στόχο της.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 11-20, 26-30, 40-53 και 49-60(τελικό).

Αρετσού Καλαμαριάς (Πετρόπουλος): Βλάσιος 6(1), Κυφωνίδης 10, Ρόπουτης 3(1), Καπόνης 4, Βάνης 6, Καλούδης 2, Πλιούκας 9(3), Ντίαθ 9.
ΕΚ Καβάλα (Κουστένης): Κόλσον 14, Μουρατίδης 9 (1), Απαζίδης 11(2), Κεραμάρης 5(1), Πεχλιβανίδης 6(2), Τραπεζάνογλου 2, Μουτίδης 8, Τσίγκας 5(1).