Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Πικρή ήττα–υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική

Η ομάδα της Καβάλας έχασε 70-74 από την Αρετσού στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι των πλέι-άουτ της Β’ Εθνικής στην Καλαμίτσα, αν και στα μισά του 4ου 10λεπτου είχε βρεθεί μπροστά με 11 πόντους (64-53)

Τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της βιώνει από το απόγευμα του Σαββάτου 20/4 η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας, μετά την ήττα στον «τελικό» για την παραμονή στη Β’ Εθνική κόντρα στην Αρετσού στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας. Η ομάδα της Καβάλας έχασε με 70-74 στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι των πλέι άουτ του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία, μιας και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της.

Κι όμως αυτή η πικρή ήττα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, αν η Καβάλα είχε καταφέρει να βρει λύσεις στην άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν οι φιλοξενούμενοι σε όλο το κρίσιμο 2ο ημίχρονο, στην οποία οι γηπεδούχοι… «πνίγηκαν» στην κυριολεξία! Μόνο σε λίγα σημεία κατάφεραν να βρουν λύσεις τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από τη ρακέτα, κι αυτά ήταν ικανά να τους φέρουν ακόμα και 11 πόντους μπροστά στο σκορ στα μέσα του 4ου 10λεπτου (64-53). Όπως αποδείχτηκε όμως δεν ήταν ικανά να τις δώσουν τη νίκη, αφού η Αρετσού βρήκε ρυθμό από την άμυνα και όχι μόνο εξαφάνισε τη διαφορά, αλλά 1 λεπτό πριν το τέλος βρέθηκε ακόμα και 5 πόντους μπροστά στο σκορ!!! Ένα τρίποντο έδωσε ελπίδες στην Ένωση ότι μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως οι δύο χαμένες βολές 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 70-72, έσβησαν κάθε ελπίδα νίκης!

O Κόλσον ήταν ο ηγέτης στην επίθεση της Καβάλας με 22 πόντους, αφού αν και «στοχοποιήθηκε» από την άμυνα της Αρετσούς κυριάρχησε στο 1ο ημίχρονο, αλλά στο 2ο φορτώθηκε νωρίς με 3 φάουλ και στη συνέχεια η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση του. Ο Απαζίδης επίσης έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από την αντίπαλη άμυνα, η οποία δυστυχώς έκανε καλή δουλειά μαζί του…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 29-27, 48-38, 55-50, 70-74.