Στον δρόμο για το Παρίσι 2024: Η Καβάλα «υποδέχτηκε» την Ολυμπιακή Φλόγα [βίντεο, φωτογραφίες]

Η τελετής Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στην πόλη και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με τη συμμετοχή αθλητών που έχουν διακριθεί στα αθλήματα που ασκούν

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024.

Μίμης Θεοδωρίδης, Αναστασία Ιωσηφίδου, Ρέα Λογοθέτη, Παναγιώτης Τσοχαταρίδης και Ντίνος Διαλεκτόπουλος, αθλητές και αθλήτριες από την Καβάλα οι οποίοι έχουν διακριθεί στα αθλήματα που ασκούν, ήταν οι λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους μετέφεραν τη Φλόγα, παρουσία εκπροσώπων της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε στο Ηρώο της πόλης, στον Δημοτικό Κήπο, όπου άναψε ο βωμός, «δείχνοντας» τον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Φλόγα θα μεταφερθεί σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη όπου θα διανυκτερεύσει και την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 θα την υποδεχθεί η Ελευθερούπολη, πριν συνεχίσει το ταξίδι της για Βέροια και Βεργίνα.

Φωτογραφίες της τελετής από τον Λάσκαρη Τσούτσα

Δείτε βίντεο από την Αφή της Φλόγας σε Φιλίππους και Καβάλα

*Βίντεο: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή