Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας: Επιστροφή στο… 2008!

Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας μετά την οδυνηρή ήττα-υποβιβασμό από την Αρετσού επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από 16 χρόνια – Υπόσχεση από τη διοίκηση για επιστροφή και πάλι στα μεγάλα σαλόνια

Επιστροφή στο παρελθόν για την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, η οποία με οδυνηρό τρόπο επιστρέφει μετά από 16 χρόνια στη National League 2, έχοντας ηττηθεί τρεις φορές σε μια χρονιά στην έδρα της από την Αρετσού Καλαμαριάς. Η τελευταία ήταν και η πιο καθοριστική το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αποτέλεσε μια σταθερή δύναμη από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2008 συγχωνεύθηκε με το Πανόραμα Θεσσαλονίκης με τον ΕΟΚ να την εγκρίνει στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, και επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου η ομάδα της Μακεδονίας να βρίσκεται από τότε Γ’ Εθνική στην Α1 Ανδρών.

Η Ένωση δημιουργήθηκε το 2003 μετά από συνένωση τριών ομαδων (ΑΟ Καβάλα, ΣΑΚ Αστέρας και ΓΑΣ Ηρακλής Ποταμουδίων.

Στη τελευταία του σεζόν στη Γ’ Εθνική είχε προπονητή τον Δημήτρη Γαλάνη και βρέθηκε στη 2η θέση με ρεκόρ 22-4 στο 2ο όμιλο του Βορρά μετά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που είχε κερδίσει τότε την άνοδο του.

Στην Ένωση αγωνίζονταν οι Νίκος Πενταζίδης, Ανδρέας Ψαρόπουλος, Γρηγόρης Μυστυλιάδης, Γιάννης Ζαρωτιάδης, Γιάννης Πλουτέσκι, Σωτήρης Γεωργιάδης, Σταύρος Κουμλελής, Γιάννης Κοσμίδης, Γιάννης Σουλίδης, Τριαντάφυλλος Μουσίκας, Νίκος Βογατζιάκης και Λεωνίδας Μαγιάννης.

Από τότε αγωνίστηκε για πέντε χρονιές στη Basket League, με τελευταία το 2015-2016, ενώ τη σεζόν 2012-2013 συμμετείχε και στο Βαλκανικό Κύπελλο.

Από το 2016 είχε συμμετοχές σε Elite League και National League 1, από την οποία άμεσα επέστρεφε στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ωστόσο, η τελευταία διετία ήταν καταστροφική έχοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της δυο συνεχόμενες πτώσεις (η πρώτη ήταν από την Α1 Ανδρών στη Β’ Εθνική τη διετία 2015-2017) και πλέον η Ένωση θα πρέπει να αλλάξει σκεπτικό, να συσπειρώσει εκ νέου τον κόσμο της που απομακρύνθηκε από το γήπεδο.

Φέτος ξεκίνησε με προπονητή τον Αντώνη Δούκα, ενώ τον διαδέχθηκε ο Τζίμης Κουστένης, κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα έδρας, να επιστρέψει από το 0-1, αλλά εν τέλει υποβιβάστηκε.

Αναλυτικά το φετινό ρόστερ και οι αριθμοί του:

ΕΚ Καβάλας: «Θα φέρουμε ξανά την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια»

Στην Ένωση πάντως δε φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω, μιας και στην πρώτη ανάρτηση που έγινε μετά την πικρή ήττα-υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, εκτός από ευχαριστίες προς τους φιλάθλους τονίζεται ότι η ομάδα θα επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Συγκεκριμένα τονίζονται τα εξής:

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους αγνούς φιλάθλους μας που είναι δίπλα μας σε όλες τις στιγμές εύκολες και κυρίως τις πολύ δύσκολες και τους φίλους μου που μαζί ξοδέψαμε ώρες ατελείωτες για αυτήν την ομάδα! Γεροί να είμαστε και την ΕΚ Καβάλας θα την φέρουμε ξανά στα μεγάλα σαλόνια»!

Πηγή: Basketa.gr