Δήμος Παγγαίου: Στην αφετηρία και φέτος για τον αγώνα δρόμου «Τσαμκιράνεια»

Ο αγώνας 5.500 μέτρων στην μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη, θα ξεκινήσει από τη Νέα Πέραμο και ο τερματισμός θα είναι στο μνημείο του στις Ελευθερές

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, διοργανώνει τον Ιούλιο τον αγώνα δρόμου 5.500μ. και εκδήλωση μνήμης με την ονομασία «Τσαμκιράνεια», προς τιμήν του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στις Ελευθερές του Δήμου Παγγαίου στις 21 Ιουλίου 2024. Η αφετηρία του αγώνα θα δοθεί στην Κεντρική Πλατεία Νέας Περάμου ενώ ο τερματισμός θα δοθεί στο Μνημείο Δημητρίου Τσαμκιράνη. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5.500μ.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:00.

Όσοι/ες λάβουν μέρος στα  «Τσαμκιράνεια» θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα πανέμορφο τοπίο. Οι Ελευθερές, ένα γραφικό χωριό του Δήμου Παγγαίου, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, είναι γνωστές για τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα από πέτρα και τις ιστορικές εκκλησίες του, όπως η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που χρονολογείται από το 1891.

«Σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτήν την μοναδική διοργάνωση και να τιμήσουμε μαζί τη μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημήτρη Τσαμκιράνη», αναφέρει η ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Παγγαίου.

Στον τερματισμό θα υπάρχει λεωφορείο για την επιστροφή των αθλητών στην Νέα Πέραμο.