«Στροφή» 180 μοιρών της Διοίκησης Τσανάκα στο θέμα της ανάπλασης της περιοχής πίσω από τις Καμάρες «βλέπει» ο Κωστής Σιμιτσής

«Καυστική» ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης με αφορμή τοποθέτηση της δημάρχου κατά τη συνάντησή της με το «Δίκτυο» Καβαλιωτών πανεπιστημιακών

Σε μια αποστροφή του λόγου της κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τους Καβαλιώτες πανεπιστημιακούς στο Δημαρχείο (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), η δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής να αναπλάσει δια του… «γκρεμίσματος» την περιοχή πίσω από τις Καμάρες. Με αφορμή αυτήν την τοποθέτηση της Δήμητρας Τσανάκα, ο τ. δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κάνει λόγο για «οραματικούς στόχους που… υποτίθεται πως έχει για την πόλη» μιλώντας χαρακτηριστικά για… «δούλεμα»!

Σε ανακοίνωση της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, ο επικεφαλής κ. Σιμιτσής υπενθυμίζει στη νυν Δημοτική Αρχή τη σθεναρή αντίδραση όχι μόνον του νυν προέδρου της ΔΕΥΑΚ και τότε εκπρόσωπο των ιδιοκτητών ακινήτων της περιοχής Νίκου Ξανθόπουλου στα σχέδια της δικής του Διοίκησης για ανάπλαση της περιοχής, αναρωτώμενος εάν πλέον ο ίδιος έχει πειστεί, αλλά και της ίδιας της δημάρχου η οποία, με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου των παρατάξεων Εριφυλλίδη και Καλλιοντζή, είχε… καταψηφίσει το εν λόγω σχέδιο!

Ο Κωστής Σιμιτσής, τέλος, «παραπέμπει» στο… 2019, τότε που, όπως λέει, «θα υπάρξει μια Διοίκηση ικανή και δραστήρια που θα μπορεί να θέτει και να υλοποιεί στόχους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Σιμιτσή-Ανοιχτής Πόλης.

φωτό: artware.gr

Δουλεύει τον εαυτό της ή τους πανεπιστημιακούς;

«Στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση με τους Καβαλιώτες πανεπιστημιακούς η κ. Τσανάκα προσπάθησε να αναφερθεί σε οραματικούς στόχους που υποτίθεται πως έχει για την πόλη. «Θα γκρεμίσουμε την περιοχή πίσω από τις Καμάρες»!!! Εδώ χωρούν πολλά θαυμαστικά.

Η κ. Τσανάκα, ως επιφανές στέλεχος στις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Εριφυλλίδη και Καλλιοντζή, είχε καταψηφίσει την κήρυξη της απαλλοτρίωσης και την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή από τις Καμάρες μέχρι το Καρνάγιο και το 1ο Γυμνάσιο. Μαζί με τους δύο μέχρι τώρα αντιδημάρχους της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση για να προχωρήσουν τα θέματα, που βάλτωσαν μετά το 2014. Μάλιστα ο προβεβλημένος συνεργάτης της και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ν. Ξανθόπουλος, έχοντας μερίδιο στο ακίνητο, είχε αντιταχθεί σθεναρά στην απαλλοτρίωση ακόμη και δικαστικά. Άραγε τον έπεισε πως είχαμε δίκιο;

Επιμένουμε σε αυτόν και σε άλλους στόχους που εμείς θέσαμε και τους οποίους προσπαθεί να αντιγράψει η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Όμως οι στόχοι επιτυγχάνονται με έργα και όχι με λόγια. Με κόπο και μεθοδικότητα και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Όσον αφορά το δίκτυο επιστημόνων που πάει να στηθεί από το Ινστιτούτο Καπνού, προφανώς και συμφωνούμε με παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ουσιαστικά αποτελέσματα όμως θα δώσει μετά το 2019, όταν θα υπάρξει στον Δήμο μια διοίκηση ικανή και δραστήρια, που θα μπορεί να θέτει και να υλοποιεί στόχους κινητοποιώντας το πλούσιο δυναμικό των ανθρώπων του τόπου μας».