Κωστής Σιμιτσής: Κυρία Ιωσηφίδου, υλοποιήστε και μην «αφορίζετε» προτάσεις

Συνεχίζεται ο πολιτικός... κυματισμός για το λιμανάκι των Σφαγείων μεταξύ του τέως δημάρχου και της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ-Τι ανταπαντάει ο κ. Σιμιτσής στα περί «ανεδαφικών προτάσεων» της κ. Ιωσηφίδου

Μετά την απάντηση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο τέως δήμαρχο Καβάλας περί «ανεδαφικών προτάσεων» (διαβάστε σχετικά εδώ), ο Κωστής Σιμιτσής ανταπαντάει στην Αναστασία Ιωσηφίδου με… ερώτημα: «Πότε επιτέλους θα μας πεις όχι αυτό που δεν γίνεται, αλλά αυτό που γίνεται; Και πότε θα το κάνεις;».

Αφορμή στάθηκε η αξιοποίηση και ανάπτυξη των μικρών λιμανιών της Καβάλας και δη του λιμανιού των Σφαγείων, με τον κ. Σιμιτσή, αφού υπενθυμίζει τις προτάσεις της παράταξης τού Δημοτικού Συμβουλίου Ανοιχτή Πόλη, να ρωτάει εκ νέου την κ. Ιωσηφίδου «τι κάνατε με αυτά που σας αφήσαμε και πόσο τα προχωρήσατε;», αλλά και να σημειώνει ότι το λιμανάκι των Σφαγείων είναι έτοιμο να παραχωρηθεί στον δήμο.

Διαβάστε την ανταπάντηση του τέως δημάρχου Καβάλας στην πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Αγαπητή Αναστασία, πρόεδρε της Δημωφέλεια,
Έσπευσες από τη μακρινή Βομβάη να καταρρίψεις την πρόταση της παράταξής μας για αγορά μικρών παραδοσιακών διαμερισμάτων στις παραδοσιακές γειτονιές και ανακαίνισή τους: «Δεν γίνεται»!

Πότε επιτέλους θα μας πεις όχι αυτό που δεν γίνεται, αλλά αυτό που γίνεται; Και πότε θα το κάνεις;

Όσον αφορά το λιμανάκι των Σφαγείων, ίσως πρέπει να ρωτήσεις την επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα». Τη σημερινή δήμαρχο. Όλο και κάτι θα θυμάται για το φαραωνικό σχέδιο του αρχηγού της (τότε) κ. Εριφυλλίδη να κατασκευάσει ο Δήμος Καβάλας έναν μεγάλο προβλήτα μπροστά από τον υπάρχοντα, που θα έκλεινε όλο τον κόλπο του Περιγιαλίου. Εσύ τότε ασχολιόσουν με την οικογενειακή τουριστική μονάδα. Αν δεν υπήρχε η πρόταση Εριφυλλίδη, Τσανάκα κλπ δεν θα υπήρχε θέμα προστίμου.

Το λιμανάκι των Σφαγείων είναι έτοιμο να παραχωρηθεί στον Δήμο μας. Συνέβαλα προσωπικά στην αλλαγή νομικού πλαισίου ως μέλος επιτροπής της ΚΕΔΕ κατά την ψήφιση του Ν. 4150/2013. Είσαι δικηγόρος, Αναστασία, μπορείς να διαβάσεις και να καταλάβεις τη σημασία του άρθ. 38 παρ. 3 στοιχ. δ´. Μπορείς, επίσης, να διαβάσεις τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου 246/2012 και 523/2013. Και οι δυο ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μάλιστα στη δεύτερη συμμετείχες κι εσύ.

Κι ας μην αρχίσουμε να μιλάμε τώρα για τα επίσης αδέσποτα λιμάνια της Καλαμίτσας και της Καρβάλης.

Άρα λοιπόν ξαναγυρνάμε στη βασική ερώτηση: τι κάνατε με αυτά που σας αφήσαμε και πόσο τα προχωρήσατε;