Μάκης Παπαδόπουλος: Η διοίκηση Τσανάκα προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της για τη ΔΕΥΑΚ

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επανέρχεται στο θέμα της ΔΕΥΑΚ και προειδοποιεί ότι δε θα σταματήσει να πιέζει τη δήμαρχο μέχρι να ξεκαθαριστεί και η τελευταία λεπτομέρεια στα όσα αφορούν τη Δημοτική Επιχείρηση

Με το ερώτημα «Γιατί φοβάται την αλήθεια για τη ΔΕΥΑΚ η δήμαρχος Καβάλας;» ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση Τσανάκα σχετικά με την ενημέρωση των δημοτών για τη ΔΕΥΑΚ, ενώ επαναλαμβάνει ότι η παράταξή του θα συνεχίζει να πιέζει τη δήμαρχο να δώσει λύση τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και σε άλλα τα οποία άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης

Πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 θα συζητηθούν θέματα αναθέσεων μελετών και εργασιών συντήρησης και επισκευής για μονάδες και εξοπλισμό των βιολογικών σταθμών, καθώς και του υποθαλάσσιου αγωγού λυμάτων του σταθμού της Καβάλας.

Είναι προφανές ότι η πίεση που ασκούμε στη Δημοτική Αρχή εδώ και 8 μήνες για το ζήτημα αυτό ανάγκασε τόσο τη Δήμαρχο όσο και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να ασχοληθούν επιτέλους με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιολογικοί σταθμοί.

Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει να στέλνει στις δημοτικές παρατάξεις τα θέματα που συζητιούνται στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με αστήρικτες δικαιολογίες!

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θέλουν να περιορίσουν την ενημέρωση των Καβαλιωτών γύρω από την επιχείρηση και να καλύψουν τις σοβαρές ευθύνες που έχουν για την «εγκατάλειψη» των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ και τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον ούτε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ούτε στη Δήμαρχο Καβάλας. Είναι απολύτως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, μία απλή ενημερωτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αρκεί, καθώς η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θα θελήσει να παραπλανήσει τις δημοτικές παρατάξεις και να καλύψει τις ευθύνες της πίσω από τεχνικές λεπτομέρειες. Είναι απλό: η ίδια δημιούργησε αυτή την κατάσταση, η ίδια θέλει να την καλύψει.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: Θέλουμε σύσταση Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητων ειδικών εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διερευνήσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τόσο η ΔΕΥΑΚ όσο και οι βιολογικοί σταθμοί της Καβάλας και του Δάτου και να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Εμείς δεν «παίζουμε» με την υγεία των Καβαλιωτών. Θα πιέζουμε τη διοίκηση του Δήμου όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί μας ενδιαφέρει να δίνονται λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε τις σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για το «κατάντημα» της δημοτικής επιχείρησης.