Μάκης Παπαδόπουλος: Να η ευκαιρία για ασύρματο internet σε κοινόχρηστους χώρου στον δήμο Καβάλας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας επικαλείται το πρόγραμμα WiFi4Europe και καλεί τη διοίκηση του δήμου να προετοιμαστεί έγκαιρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος

Το πρόγραμμα WiFi4Europe το οποίο προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Κοινωνία Gigabit 2025” «συστήνει» στη διοίκηση του δήμου Καβάλας ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καβάλας να έχουν πρόσβαση στο internet στους δημόσιους χώρους.

Ο κ. Παπαδόπουλος προτρέπει τη διοίκηση Τσανάκα να κινηθεί έγκαιρα για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα, καθώς, όπως αναφέρει, ο δήμος Καβάλας «παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στο κομμάτι των δωρεάν διαδικτυακών υπηρεσιών, κάτι το οποίο άπτεται της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου

Η αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, να στηρίξει με ειδικές υπηρεσίες και εφαρμογές την επιχειρηματικότητα και να επιταχύνει την τοπική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και δίκτυα υψηλής σύνδεσης και δεν παρέχει ουσιαστικά ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το πρόγραμμα WiFi4Europe που προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Κοινωνία Gigabit 2025”, το οποίο απευθύνεται σε Δήμους και αφορά στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, δρόμους κ.α.). Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και να διαρκέσει μέχρι το 2020, καλύπτοντας δαπάνες εξοπλισμού και εγκατάστασης.

Η διοίκηση του Δήμου είναι ανάγκη να προετοιμαστεί έγκαιρα, γιατί οι υποβολές θα γίνουν ηλεκτρονικά, ο ανταγωνισμός θα είναι σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και υπάρχει περίπτωση οι πόροι να εξαντληθούν πολύ γρήγορα.