«Έλα… παππού, να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου»! Η δήμαρχος «αδειάζει» τον Μάκη Παπαδόπουλο για το wi-fi

Το Γραφείο Τύπου της δημάρχου «αποδομεί» την πρόταση του Τόπου της Ζωής μας για ένταξη του δήμου Καβάλας στο Πρόγραμμα WiFi4EU

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 ο Μάκης Παπαδόπουλος παρουσίασε σε ανακοίνωσή του τη «χρυσή», κατ’ αυτόν, ευκαιρία να αποκτήσει ο δήμος Καβάλας ασύρματο δίκτυο (wifi) για να το προσφέρει δωρεάν στους δημότες του σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, που δεν είναι άλλη από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU (διαβάστε το δελτίο Τύπου εδώ).

Μια μέρα μετά, το Γραφείο Τύπου της δημάρχου απαντά με στοιχεία αλλά και μπόλικες δόσεις… ειρωνείας στον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, κάνοντας λόγο για «ασύρματα λόγια του αέρα», επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δεν είναι παρά ένα… φιλοδώρημα των 15.000 ευρώ, γνωστοποιώντας ότι ο δήμος Καβάλας έχει ήδη πετύχει την ένταξή του σε άλλο Πρόγραμμα, το Digital Cities Challenge, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, και καταλήγοντας με την… λαϊκή ρήση «Έλα, παππού, να σου δείξω το αμπελοχώραφά σου»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της κ. Τσανάκα στον κ. Παπαδόπουλο.

Απάντηση στον Μάκη Παπαδόπουλο: Ασύρματα λόγια του αέρα…

«Προς έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών, όσον αφορά το πρόγραμμα WiFi4EU, την –για τους αδαείς- «μεγάλη ευκαιρία για ασύρματο δίκτυο στους κοινοχρήστους χώρους της πόλης». Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη -με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019- της «εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής». Θα χρηματοδοτήσει άρα, 8.000 ευρωπαϊκές πόλεις, άπαξ, με 15.000€ μέσω κουπονιού, για την αγορά εξοπλισμού δικτύου σε κοινόχρηστους χώρους. Οι πόλεις θα αναλάβουν την μετέπειτα λειτουργία των δικτύων με δικούς τους πόρους.

Τον Μάρτιο του 2017 η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επικείμενη έναρξη του προγράμματος, το οποίο εν τέλει ανακοινώθηκε μόλις τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε δε πως ο Δήμος Καβάλας από τον Μάρτιο του 2016, ενέταξε στο  σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας» ύψους 336.784,92€. Στα πλαίσια του έργου θα χρηματοδοτηθούν ψηφιακές υποδομές όπως ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή παρέμβασης  (δηλαδή ολόκληρο το  ευρύτερο κέντρο της πόλης) και λειτουργικότητες όπως ηλεκτρονικός ξεναγός ης πόλης μέσω έξυπνου κινητού.

Η Ψηφιακή Μετάβαση στον δήμο Καβάλας έχει ξεκινήσει με σταθερά και μεγάλα βήματα, χωρίς άσκοπες τυμπανοκρουσίες από την αρμόδια διεύθυνση και την αντιδημαρχία, με υπεύθυνη ενημέρωση μόνο όταν επιτυγχάνει τους στόχους της.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την τεράστια επιτυχία της ένταξης του δήμου μας στην ομάδα 15 δήμων (ανάμεσα σε 92 διαγωνιζόμενους από 23 χώρες) στο πρόγραμμα Digital Cities Challenge.

Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου…».