Μάκης Παπαδόπουλος για βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος: αδικαιολόγητα καθυστερεί η Δημοτική Αρχή!

Με το «παράδειγμα» της Θάσου, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας εγκαλεί τη Διοίκηση Τσανάκα για την ολιγωρία της στη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής που θα «ανακουφίσει» πολλούς συμπολίτες μας

Στις 29 Μαρτίου 2018 ο Μάκης Παπαδόπουλος είχε καλέσει τη Διοίκηση Τσανάκα να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την εξέταση αιτήσεων συνδημοτών μας για επανασύνδεση ρεύματος στο πλαίσιο της επέκτασης των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Τότε, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας είχε επικαλεστεί τόσο τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και την πρόσκληση της Διοίκησης του δήμου Νέστου προς τους πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος επανέρχεται για να «υπενθυμίσει» στη Δημοτική Αρχή την ολιγωρία της γύρω από το ζήτημα, επισυνάπτοντας αυτήν τη φορά και σχετική απόφαση ενός ακόμη όμορου δήμου, αυτού της Θάσου:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Μάκη Παπαδόπουλου και του Τόπου της Ζωής μας.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, και η Δημοτική Αρχή δεν έχει συστήσει ακόμη την αρμόδια επιτροπή που θα αξιολογεί τις αιτήσεις δημοτών που δικαιούνται να λάβουν το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο επέκτασης των δικαιούχων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου, η Δήμαρχος Καβάλας μάς απάντησε ότι δεν είναι υποχρέωση του Δήμου. Ωστόσο, η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι αποφάσεις Δημάρχων από γειτονικούς Δήμους που έχουν ήδη συστήσει τις δικές τους επιτροπές δείχνουν ότι είναι ευθύνη των Δήμων.

Η επιτροπή θα αποτελείται από ένα μέλος της διοίκησης του Δήμου (που θα είναι και ο συντονιστής), έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ (της εταιρείας της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής του ρεύματος) και έναν εκπρόσωπο της ΔΕΗ. Το ειδικό επίδομα θα χορηγείται κατευθείαν στους δικαιούχους καταναλωτές από τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά οι αιτήσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και θα αξιολογούνται με συγκεκριμένα κριτήρια από την ειδική αυτή επιτροπή.

Είναι προφανές ότι η Δήμαρχος Καβάλας δεν γνώριζε το θέμα και επιχείρησε συνειδητά να μας παραπλανήσει, για να κρύψει την άγνοιά της και να αποφύγει την ευθύνη της καθυστέρησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην καθυστερήσει άλλο και να συστήσει ΑΜΕΣΑ την αρμόδια επιτροπή, για να δοθεί η δυνατότητα σε συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του βοηθήματος να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στις κατοικίες τους!

Είναι σταθερή θέση και ΔΕΣΜΕΥΣΗ της παράταξής μας ο Δήμος Καβάλας να φροντίζει για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες (σε στέγη, τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα) νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας. Είτε με δικές του πρωτοβουλίες είτε με προγράμματα άλλων φορέων».