Μάκης Παπαδόπουλος: Η δήμαρχος Καβάλας «πήρε στον λαιμό της» και τους παιδικούς σταθμούς

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας υποστηρίζει ότι η Δήμητρα Τσανάκα συμφώνησε να φύγουν τα προνήπια από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου και να φοιτήσουν με το νέο έτος στα νηπιαγωγεία

Με τη ρήση ότι «η δήμαρχος Καβάλας “πήρε στον λαιμό της” και τους παιδικούς σταθμούς του δήμου και τους γονείς των προνηπίων» απαντάει ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος στη θέση της δημάρχου για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή, η οποία διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την εφαρμογή του μέτρου (διαβάστε σχετικά εδώ), με τον Μάκη Παπαδόπουλο να έχει διαφορετική άποψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου

Όσες δικαιολογίες και να λέει στο ραδιόφωνο η Δήμαρχος Καβάλας, οι πράξεις της δείχνουν ότι συμφώνησε και εκείνη να φύγουν τα προνήπια από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και να φοιτήσουν με το νέο έτος στα νηπιαγωγεία.

Αν είχε διαφωνήσει, ο Δήμος μας απλά δεν θα εντασσόταν για φέτος στο σχετικό πρόγραμμα (όπως για παράδειγμα δεν εντάχθηκαν άλλοι μεγάλοι Δήμοι της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι θα έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν).

Και τώρα ξαφνικά κατάλαβε τι έκανε και διαμαρτύρεται!

Δυστυχώς, είναι η πολλοστή φορά που η Δήμαρχος Καβάλας «παίρνει στο λαιμό της» πολίτες και τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους…

Τώρα όμως «πήρε στο λαιμό της» και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, αφού θα αναγκαστεί (όπως ομολογεί και η ίδια) ακόμη και να απολύσει βρεφονηπιοκόμους, μαγείρισσες και καθαρίστριες από τους παιδικούς σταθμούς!

Επιπλέον, δεν θα έχει την μεταβατική περίοδο που χρειάζεται για να φροντίσει με άνεση να είναι έτοιμες οι αίθουσες των νηπιαγωγείων για φέτος. Δίκαια λοιπόν οι γονείς έχουν αγωνία τι θα γίνει με τα παιδιά και τις αίθουσες.

4 χρόνια τώρα, οι τεχνικές εργασίες στα σχολεία καθυστερούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να ξεκινά το σχολικό έτος και τα σχολεία να μην έτοιμα…

Πράγματι, η Δήμαρχος Καβάλας δεν «παίζεται»… στις γκάφες…