Συμπαράταξη Πολιτών για Εργατική Πρωτομαγιά: Ραντεβού πρώτα στα… χωράφια και μετά στην πλατεία!

Το μήνυμα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης για την Απεργία που δεν είναι... Αργία και το κάλεσμα για στήριξη στον αγώνα των αγροτών για την αλλαγή της όδευσης του Αγωγού TAP

Σικάγο, 1886: «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».
Μνημονιακή Ελλάδα, 2018: «Όχι στη λιτότητα – Πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

«132 Εργατικές Πρωτομαγιές, η κάθε μία έχει την ξεχωριστή της θέση στην ιστορία  του Παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος,  στον  αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων του κόσμου της εργασίας και του μόχθου.

Εργατική Πρωτομαγιά, μια ξεχωριστή μέρα που ο κόσμος της εργασίας στέλνει το δικό του μήνυμα ενότητας και αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια, φτώχεια, εκμετάλλευση, ανεργία και ενάντια στις ακροδεξιές σειρήνες της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

Η Συμπαράταξη Πολιτών απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες για τη στήριξη του δίκαιου και δύσκολου αγώνα που δίνεται για να αλλάξει η όδευση του αγωγού TAP, την Τρίτη 1η Μάη, στις 09:30, στο Νέο Ζυγός, γιατί μας αφορά όλους και μετά στην πλατεία Καπνεργάτη, για να τιμήσουμε τους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζόμενων σε όλο τον κόσμο και να τους κρατήσουμε ζωντανούς στο μυαλό και στην καρδία μας.

Η υπεράσπιση της εργασίας απέναντι στην εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία ήταν, είναι και θα είναι, πρώτα και κύρια, υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων».

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, δεν είναι ΑΡΓΙΑ.

Για τη Συμπαράταξης Πολιτών
Ο επικεφαλής
Άρης Βέρρος