Μάκης Παπαδόπουλος: Συνεχίζεται η «αυτοψία» στους… αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους της Καβάλας [φωτογραφίες]

Τα μικρά Πράσινα Σημεία και οι Γωνιές Ανακύκλωσης οι λύσεις για τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, ο οποίος ανταπαντά στον δήμο Καβάλας με νέες φωτογραφίες από Περιγιάλι και Άσπρη Άμμο

Μετά την «αυτοψία» του επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου στον… αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας (δείτε το ρεπορτάζ εδώ) και τον καθαρισμό της περιοχής από το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, απαντώντας, παράλληλα, στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), ο κ. Παπαδόπουλος επανέρχεται με νέο… φωτορεπορτάζ με λόφους από σκουπίδια στο Περιγιάλι και στην Άσπρη Άμμο.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανταπαντά στη διοίκηση του δήμου, συνιστώντας στη διοίκηση Τσανάκα «να μην κρύβεται πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας» και προτείνει τα Μικρά Πράσινα Σημεία και τις Γωνιές Ανακύκλωσης ως τις ενδεδειγμένες λύσεις για τους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους, αντί για τους μεγάλους κάδους.

Η ανταπάντηση του Μάκη Παπαδόπουλου στον δήμο Καβάλας

Χαίρομαι που η διοίκηση του Δήμου μάζεψε τα σκουπίδια από το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας λόγω της δικής μας παρέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι η κριτική που κάνουμε έχει αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό δημοσιεύω και σήμερα μερικές φωτογραφίες από σκουπιδότοπους στο Περιγιάλι και στην Άσπρη Άμμο, για να σπεύσουν να καθαρίσουν και εκεί.

Ωστόσο, δεν είναι σωστό η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής να «κρύβονται» πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και να βάζουν τους υπαλλήλους να μας απαντούν. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι υπάλληλοι, τις παίρνει η διοίκηση του Δήμου, οπότε αυτή οφείλει να λογοδοτεί. Εκτός και αν η Δήμαρχος έχει αδυναμία να παίρνει αποφάσεις και την υποκαθιστούν κάποιοι άλλοι…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρει ότι οι δημότες ενημερώθηκαν για την αφαίρεση των κάδων στην Καλαμίτσα. Πώς; Με ένα Δελτίο Τύπου; Δεν έπρεπε στο συγκεκριμένο σημείο να υπάρχει ειδική σήμανση, αφού ο Δήμος γνώριζε ότι ο κόσμος συνήθιζε να πετά εκεί ογκώδη αντικείμενα; Τόσο δύσκολο ήταν; (τα «αστειάκια» για πινακίδες σε όλη την πόλη τα παραβλέπουμε, γιατί προδίδουν την αδυναμία της Δημάρχου να λειτουργήσει με την κοινή λογική και στα πιο απλά προβλήματα…).

Η διοίκηση του Δήμου επικαλείται τον Κανονισμό Καθαριότητας και την ίδια στιγμή τον παρακάμπτει. Αφού οι δημότες οφείλουν να τηλεφωνούν στον Δήμο για τα ογκώδη, γιατί τοποθετεί μεγάλους κάδους σε γειτονιές; Τους τοποθετεί γιατί παραδέχεται ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη να λειτουργούν σημεία συγκέντρωσης ογκωδών αντικειμένων και μπάζων.

Πάντως, η τοποθέτηση μεγάλων κάδων δεν λύνει το πρόβλημα. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε πάλι τα ίδια, γιατί οι κάδοι παραμένουν ανεξέλεγκτοι. Η Δημοτική Αρχή χρειάζεται να δημιουργήσει μικρούς, οριοθετημένους, οργανωμένους και περιφραγμένους χώρους (μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης τα λένε) σε σημεία της πόλης που θα επιλεγούν μετά από σχεδιασμό, για να μεταφέρουν οι δημότες εκεί ογκώδη αντικείμενα και μπάζα. Είπαμε, ας βάλει και ωράριο λειτουργίας, αν θέλει να ελέγχει τη ροή απόθεσης απορριμμάτων.

Αυτό θα έκανε μία νοικοκυρεμένη Δημοτική Αρχή.