Καταγγελία Μάκη Παπαδόπουλου για ανεξέλεγκτο… δημοτικό (!!!) σκουπιδότοπο στο Παληό [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ζητά από τη Διοίκηση Τσανάνα να δημιουργήσει άμεσα μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης με βάση τον Ν. 4447/2016 και να σταματήσει να... «κρύβεται» πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Αντί η Διοίκηση του δήμου Καβάλας να «κυνηγάει» τους χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και μπάζων μέσα στα όριά του, έχει δημιουργήσει μία δική της «χωματερή» εντός του Παληού, σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο ο οποίος μαζί με την καταγγελία του ανέβασε και το σχετικό βίντεο:

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επικεντρώνεται για ακόμη μία φορά στο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής του δήμου, αφήνοντας όμως από έξω από την κριτική του την Υπηρεσία Καθαριότητας που, όπως υποστηρίζει, δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό και εστιάζοντας στην ίδια τη δήμαρχο και τη Διοίκησή της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας Παπαδόπουλου.

Η διοίκηση του δήμου δημιουργεί ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους!

«Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από δημότες ότι δημιουργούνται ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι σε διάφορα σημεία σε γειτονιές της Καβάλας και σε οικισμούς του Δήμου (Καλαμίτσα, Νεάπολη, Περιγιάλι, Άσπρη Άμμο, Παληό και αλλού).

Ο Δήμος αφαίρεσε τους μεγάλους κάδους που υπήρχαν, για να ρίχνουν οι δημότες ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα, χωρίς να έχει τοποθετήσει ειδική σήμανση που να πληροφορεί πού αλλού μπορούν να πεταχτούν τέτοια απόβλητα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν οι κάδοι.

Χθες όμως δεχτήκαμε καταγγελία από δημότες στο Παληό ότι ο ίδιος ο Δήμος πετά ανεξέλεγκτα κλαδιά και σκουπίδια σε αφύλαχτη δημοτική έκταση και έχει δημιουργήσει εκεί έναν επικίνδυνο σκουπιδότοπο!  

Αυτό είναι απαράδεκτο για μία Δημοτική Αρχή.

Απορούμε μάλιστα πώς είναι δυνατόν η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να κατηγορούν συνέχεια τους Καβαλιώτες ότι πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ανεξέλεγκτη χωματερή στο Παληό! Αυτό είναι το “καλό παράδειγμα” που δίνει ο Δήμος στους πολίτες;

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένη περιοχή και η επιβάρυνση στο περιβάλλον είναι μεγάλοι. Ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων στη συγκεκριμένη έκταση και να παρέμβει για να καθαριστεί ο χώρος.

Επιπλέον, οι μεγάλοι κάδοι που έχει τοποθετήσει σε γειτονιές δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί η απόθεση απορριμμάτων στους κάδους παραμένει ανεξέλεγκτη. Προτείνουμε να δημιουργήσει, άμεσα και με ειδικό σχεδιασμό, μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης. Με βάση τον Ν. 4447/2016, ο Δήμος μπορεί να δημιουργεί άμεσα μικρούς, οριοθετημένους, οργανωμένους και περιφραγμένους χώρους σε σημεία της πόλης που θα επιλεγούν ειδικά για να μεταφέρουν οι δημότες εκεί ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα. Αν θέλει, μπορεί να βάλει και ωράριο λειτουργίας, για να ελέγχει την απόθεση τέτοιων αποβλήτων και να μην “ξεφεύγει” η κατάσταση.

ΥΣ: Δεν είναι σωστό η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής να “κρύβονται” πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η οποία προσπαθεί νύχτα – μέρα να ανταποκριθεί στο καθήκον της. Η Υπηρεσία εκτελεί τις αποφάσεις που παίρνει η διοίκηση του Δήμου η οποία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.