Δήμος Καβάλας για διόδια: Μια μικρή μάχη κερδήθηκε, απαιτείται εγρήγορση και συμμετοχή…

Πανηγυρισμοί, ευχαριστίες αλλά και «καρφιά» και «μπηχτές» σε μια ανακοίνωση με φόντο το σταμάτημα των εργασιών στην Εγνατία Οδό

Μετά την «εμπλοκή» του Δασαρχείου που σταμάτησε προσωρινά την εκτέλεση εργασιών κατασκευής του νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο όπως αυτή ανακοινώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη και της δημάρχου Καβάλας (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ), η Δημοτική Αρχή προχωρά σε μία ανακοίνωση-«μήνυμα» προς πολλούς αποδέκτες.

Το Γραφείο Τύπου του δήμου, αφού επισημαίνει την επιτυχία που επετεύχθη, κάνει λόγο για «εξόχως σοβαρά ποινικά αδικήματα» που έχουν τελεστεί (και… συνεχιζουν να τελούνται!) και για νομικές ενέργειες αλλά και κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν.

Η ανακοίνωση επίσης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν και «απομονώνει» όσους όχι μόνον δεν βοήθησαν, αλλά έβαλαν τις πολιτικές σκοπιμότητες πάνω από το καλό του τόπου, καλώντας τους βέβαια ακόμα και αυτούς, έστω και τώρα, να δηλώσουν «παρών» στον κοινό αγώνα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του δήμου Καβάλας.

Όσοι μιλούσαν για «περιφερόμενους θιάσους», να αναθεωρήσουν…

«Ο Δήμος Καβαλας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποτρέψει την εγκληματική απόφαση και υλοποίηση δημιουργίας σταθμού μετωπικών διοδίων στο ύψος της Καβαλας. Έχει σηκώσει μόνος του το βάρος του δικαστικού αλλά κρίσιμου αγώνα, ενώ με δικό του προσωπικό, και δαπάνες διοργάνωσε και θα διοργανώσει όποτε χρειαστεί κινητοποιήσεις και κάθε τι αναγκαίο.

Μετά το συμβολικό και άκρως επιτυχημένο από άποψη και ουσίας και εντυπώσεων δημοτικό συμβούλιο στην Εγνατία Οδό, σε άψογη συνεργασία και απόλυτη σύμπνοια με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβαλας κ. Μαρκόπουλο, προχωρήσαμε σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες διασφάλισης της νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα ήταν, η μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Καβαλας και κατά συνέπεια η παύση των εργασιών. Είναι προφανές ότι έχουν τελεστεί και τελούνται κατά την άποψη μας, εξόχως σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η περιφρόνηση του κυρίου του έργου έναντι του φυσικού πλούτου σοκάρει.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά μια μικρή αλλά σημαντική μάχη κερδήθηκε. Απαιτείται εγρήγορση και συμμετοχή.

Στόχος: η ματαίωση της δημιουργίας των μετωπικών διοδίων στην περιοχή που αφορά τον Δήμο μας.

Ελπίζουμε τώρα, όσοι μιλούσαν για «περιφερόμενους θιάσους» να αναθεωρήσουν.

Επίσης όσοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις εδώ και καιρό δεν συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια – άγνωστο για ποιους λόγους -, επιλέγοντας την «απομόνωση», να συστρατευτούν πλέον,  διότι δεν έχουν κανένα άλλοθι και η  τοπική κοινωνία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά.

Να σταματήσουν να δίνουν την εντύπωση, πως «εύχονται» για πολιτικές σκοπιμότητες το κακό της Καβαλας.

Ευχαριστούμε τις παρατάξεις ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ, ΚΑΠ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κ. Ιωαννίδου και κ. Αγανικόλα, που με αίσθηση ευθύνης στέκονται αρωγοί στην κοινή αυτή προσπάθεια».