Μάκης Παπαδόπουλος: Η διοίκηση Τσανάκα έχει εμπάθεια μαζί μας

Ο Τόπος της Ζωής μας επιτίθεται εκ νέου στη διοίκηση του δήμου για το θέμα των διοδίων και προτρέπει τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να κατονομάσει τις «πολιτικές σκοπιμότητες» για τις οποίες «ευχόμαστε το κακό της Καβάλας»

Απάντηση στην αιχμηρή ανακοίνωση του δήμου Καβάλας (διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ) για τη στάση της δημοτικής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας στο θέμα των διοδίων και την απουσία της από τη συνεδρίαση του Σώματος στην Εγνατία Οδό (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) δίνει ο επικεφαλής της Μάκης Παπαδόπουλος, ζητώντας από τη διοίκηση Τσανάκα να κατονομάσει τις «πολιτικές σκοπιμότητες» για τις οποίες «ευχόμαστε το κακό της Καβάλας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Η διοίκηση του Δήμου, αντί να συζητά σε πνεύμα συνεργασίας με τις παρατάξεις για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου στο ζήτημα των διοδίων, αντί να ασχολείται με την ουσία και τη λύση του προβλήματος, έβγαλε μία ανακοίνωση για να κάνει μία ακόμη επίθεση στην δημοτική μας παράταξη, θεωρώντας ότι έτσι θα μας πλήξει για μικροπολιτικά οφέλη.

Αλήθεια, κυρία Δήμαρχε, γιατί τόση εμπάθεια, γιατί τόσο άγχος μαζί μας;

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τα διόδια, εμείς κάναμε τα εξής:

  • Διαφωνήσαμε με την κατασκευή των μετωπικών διοδίων όχι μόνο στην Παράκαμψη της Καβάλας, αλλά και παντού όπου κατασκευάζονται νέα μετωπικά διόδια, βάζοντας θέμα π.χ. ειδικά για τα διόδια της Ασπροβάλτας τα οποία θα πληρώνουμε σίγουρα.
  • Ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων και να διασφαλιστούν χαμηλή τιμή στις χρεώσεις και κάρτες ελεύθερης διέλευσης για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.
  • Συμμετείχαμε ενεργά στις διαπαραταξιακές επιτροπές του 2017 και του 2018 για τη διοργάνωση των 2 συλλαλητηρίων, αλλά και τις δύο φορές η Δημοτική Αρχή δεν υλοποιούσε τις αποφάσεις και αντιμετώπιζε τη διοργάνωση με ανοργανωσιά και προχειρότητα. Φέτος μάλιστα αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και μόνοι μας, όταν η Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι κάνει το συλλαλητήριο «για τα μάτια του κόσμου» και ότι δεν πιστεύει στα συλλαλητήρια.
  • Από πέρσι προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να συγκροτήσει ομάδα διεκδίκησης-διαπραγμάτευσης με τοπικούς φορείς που θα τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία του Δήμου και θα ερευνά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα πιέζει συστηματικά το Υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Διαφωνήσαμε και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε με ενέργειες που δημιουργούν εντυπώσεις και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η έκτακτη «συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου στο σημείο των διοδίων απέτυχε οικτρά, αφού δεν προβλήθηκε σε κανένα κεντρικό μέσο ενημέρωσης και δεν έστειλε κανένα «μήνυμα» σε κανένα κέντρο λήψης αποφάσεων, όπως ήταν ο στόχος της. Τη «συνεδρίαση» μάλιστα την υποβάθμισε η ίδια η Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι τελικά ήταν μία απλή συγκέντρωση.

Αντίθετα, η Δημοτική Αρχή:

  • Δεν έκανε καμία παρέμβαση το 2014, ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση διοδίων στην Παράκαμψη της Εγνατίας.
  • Έκανε δύο συλλαλητήρια «για τα μάτια του κόσμου» το 2017 και το 2018. Από το πρώτο συλλαλητήριο μέχρι το δεύτερο αδιαφόρησε παντελώς για την εξέλιξη του θέματος.
  • Δεν κινητοποίησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου να εξετάσει αναλυτικά τις τεχνικές λεπτομέρειες εγκατάστασης του σταθμού ούτε συνεργάστηκε με κάποια άλλη κρατική ή περιφερειακή υπηρεσία, για να ψάξει καλύτερα το θέμα της εγκατάστασης του σταθμού διοδίων.
  • Η αποκάλυψη ότι υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες εκτέλεσης των εργασιών έγινε μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και όχι του Δήμου.

Εδώ και 4 χρόνια, η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει υπονομεύσει με την αδιαφορία της τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου και έχει κυριολεκτικά παραδώσει «στο έλεος της τύχης» κομβικές υπηρεσίες του Δήμου, που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να «τιναχτούν στον αέρα», όπως π.χ. οι βιολογικοί σταθμοί της ΔΕΥΑΚ. Όλο και περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η σημερινή διοίκηση βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Καβαλιωτών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε καθετί άδικο που βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Καβαλιωτών και να λειτουργούμε με βάση το αποτέλεσμα και τις λύσεις στα προβλήματα, όχι τις πολιτικάντικες εντυπώσεις ή τις πελατειακές εξυπηρετήσεις. Και φυσικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τον Δήμο Καβάλας για προσωπικό ή πολιτικό τους όφελος.

ΥΣ: Θα περιμένουμε από τη Δήμαρχο Καβάλας να κατονομάσει τις «πολιτικές σκοπιμότητες» για τις οποίες «ευχόμαστε το κακό της Καβάλας». Θα έχει πολύ ενδιαφέρον…