Μάκης Παπαδόπουλος: «Η Τσανάκα ομολογεί την ήττα της για την Καλαμίτσα»

Ακόμα μια επίθεση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» στην δήμαρχο Καβάλας για το θέμα της Καλαμίτσας, ύστερα από την παραδοχή της ότι δεν έχει την δικαιοδοσία στην παραλία

Ως ομολογία ήττας του δήμου Καβάλας στο θέμα της Καλαμίτσας, θεωρεί ότι είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από δύο ημέρες με αφορμή το περιστατικό της κατάσχεσης ομπρελών και καρεκλών από ένα σημείο της παραλίας, ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας». Με δική του ανακοίνωση επιτίθεται για ακόμα μια φορά κατά της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκας κατηγορώντας της ότι με τα λεγόμενα και τις πράξεις της ομολογεί ότι η ακτή χάθηκε για τον δήμο Καβάλας. Τονίζει επίσης ότι δεν μπορεί να δεχτεί τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για το θέμα εδώ και 4 χρόνια και ξεκαθαρίζει ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι να γυρίσει η παραλία στην δικαιοδοσία του δήμου Καβάλας!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του «Τόπου της ζωής μας»

 «Από πότε η δήμαρχος Καβάλας κάνει τον «κουβαλητή» της ΕΤΑΔ»;

«Πριν από 2 μέρες, ο Δήμος Καβάλας βοήθησε την κατάσχεση επαγγελματικού εξοπλισμού καταστημάτων που λειτουργούν στην Ακτή Καλαμίτσας, με εντολή της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Από πότε η δήμαρχος Καβάλας κάνει τον «κουβαλητή» της ΕΤΑΔ;

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η δημοτική αρχή έβγαλε ανακοίνωση και αποδέχεται ξεκάθαρα ότι ο δήμος Καβάλας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην ακτή!

Αν όλα αυτά δεν είναι ομολογία απραξίας, αδιαφορίας και ήττας της δημάρχου Καβάλας για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Καβάλας, τότε τι είναι;

Ύστερα από 30 χρόνια που κέρδισε την Καλαμίτσα ο πρώην Δήμαρχος Λευτέρης Αθανασιάδης, η παραλία σήμερα είναι πλήρως εγκαταλειμμένη και απαξιωμένη με ευθύνη τόσο της διοίκησης του Δήμου όσο και της ΕΤΑΔ. Εδώ και 4 χρόνια, δεν έχουν κατορθώσει να συνεννοηθούν στοιχειωδώς μεταξύ τους και να συμφωνήσουν τουλάχιστον πώς θα συντηρούνται οι εγκαταστάσεις και πώς θα γίνεται η προετοιμασία της παραλίας για να είναι επισκέψιμη κάθε καλοκαίρι από τους Καβαλιώτες και τους τουρίστες.

Είναι απαράδεκτο η Καλαμίτσα να βρίσκεται σε αυτό το «κακό χάλι» και να καταντά σκέτη δυσφήμηση για τον τουρισμό μας!

Δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις γνωστές δικαιολογίες της δημοτικής αρχής, ότι φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι. 4 χρόνια τώρα, απέτυχε να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ, έχασε και την Καλαμίτσα και το ομολογεί δημόσια. Επιπλέον, έχασε τα έσοδα από τα καταστήματα της παραλίας και πληρώνει με λεφτά του δήμου για την «περιποίηση» της αμμουδιάς.

Η Καλαμίτσα πρέπει να γυρίσει οριστικά και τελεσίδικα στον δήμο Καβάλας και να αξιοποιηθεί. Αυτή είναι η μόνη αποδεκτή λύση».