Μάκης Παπαδόπουλος: Ζητάει την μετάθεση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας λόγω εκδήλωσης για τις καπναποθήκες

Επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με την οποία ζητάει να αλλάξει είτε η ημέρα, είτε η ώρα έναρξης της συνεδρίασης

Την μετάθεση της διεξαγωγή της 17ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα (25/6) ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος. Με επιστολή του που έστειλε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, ζητάει είτε να αλλάξει η ημερομηνία της συνεδρίασης και να διεξαχθεί την Πέμπτη 28 του μηνός, είτε η ώρα και από το απόγευμα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι! Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα που έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μια σημαντική εκδήλωση, από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού καθώς και το Επιμελητήριο της Καβάλας, για την αξιοποίηση των καπναποθηκών της πόλης. Όπως τονίζεται μάλιστα, κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν με αφορμή εκδώσεις που συμπίπτουν χρονικά με την διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλε στον κ. Γραμμένο ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας»

«Η ενέργεια αυτή στέλνει λανθασμένα μηνύματα…»

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, εδώ και αρκετές ημέρες ήταν γνωστό ότι το Επιμελητήριο Καβάλας και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού θα διοργανώσουν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου το απόγευμα εκδήλωση για το πολύ σοβαρό ζήτημα της αξιοποίησης των καπναποθηκών της πόλης της Καβάλας. Θεωρήσαμε μάλιστα δεδομένο ότι θα συμμετέχει και ο δήμος Καβάλας τόσο στη διοργάνωση όσο και στη συζήτηση.

Χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου το μεσημέρι, είδαμε με έκπληξη στην πρόσκληση για τη 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να προγραμματίζεται η συνεδρίαση την ίδια μέρα και ώρα με αυτές της εκδήλωσης για τις καπναποθήκες.

Η απόφασή σας αυτή υποχρεώνει όλους τους δημοτικούς συμβούλους που επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση να μην παραστούμε σε αυτή λόγω της συνεδρίασης. Επιπλέον, η ενέργεια αυτή στέλνει λανθασμένα μηνύματα και δείχνει ότι η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε έναν δημόσιο διάλογο για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της αξιοποίησης των καπναποθηκών. Οι παρουσιάσεις μάλιστα δείχνουν ότι το επίπεδο των εισηγήσεων είναι πολύ υψηλό.

Επειδή θεωρούμε ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν να απουσιάζουν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, σας ζητούμε να αλλάξετε είτε την ημέρα διεξαγωγής της 17ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 28 Ιουνίου είτε την ώρα (κατά το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουνίου).

Σας θυμίζουμε ότι την 9η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την είχατε προγραμματίσει για την Πέμπτη 26 Απριλίου αντί για τη Δευτέρα 23 Απριλίου, λόγω της εκδήλωσης που θα γινόταν με αφορμή το συγγραφικό έργο του Βασίλη Βασιλικού. Επίσης, έχουμε συνεδριάσει αρκετές φορές σε μεσημεριανές ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ακόμη χρόνος για να μεταφερθεί η 17η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μπορέσουμε να παραστούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στην εκδήλωση».