Ο Τόπος της ζωής μας: «Χτυπούν βαριές καμπάνες» για τη ΔΕΥΑΚ και η δημοτική αρχή ακούει… «κάλαντα»

Νέα επίθεση του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου για την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης με άξονα το πρόστιμο και τις καταγγελίες των εργαζομένων της

Με αφορμή το πρόστιμο που βεβαιώθηκε στη ΔΕΥΑ Καβάλας λόγω της μη τήρησης, τα τελευταία δύο χρόνια, των ορίων για τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα που χύνονται στη θάλασσα από τον βιολογικό σταθμό της Άσπρης Άμμου, ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» και ο επικεφαλής του Μάκης Παπαδόπουλος, επιτίθεται στη διοίκηση του δήμου Καβάλας και στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης, γιατί δεν παρουσιάζουν ένα αναλυτικό πλάνο δράσεων και επενδύσεων και απλά περιορίζονται στο να… «βουλώνουν τρύπες» στους δρόμους. Στην ανακοίνωση του καλεί την διοίκηση να σταματήσει να παίζει… κυνηγητό με τους εργαζόμενους και να λάβει υπ’ όψιν της τις καταγγελίες που υπάρχουν για την κατάσταση στο δίκτυο. Τέλος καλεί την δήμαρχο να προχωρήσει ακόμα και σε αλλαγές στελεχών στην διοίκηση της επιχείρησης, αν αυτό θα βοηθήσει στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Πόσα άλλα πρόστιμα θα πληρώσουν οι Καβαλιώτες, για να κάνει η δήμαρχος αυτό που πρέπει»;

«Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που αποκαλύψαμε ότι οι βιολογικοί σταθμοί της ΔΕΥΑΚ σε Καβάλα και Δάτο ουσιαστικά δεν λειτουργούν, και δεν βλέπουμε καμία σημαντική πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων. Στο Περιγιάλι και στην Άσπρη Άμμο οι έντονες δυσάρεστες μυρωδιές συνεχίζονται, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι.

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 3 Ιουλίου, ήρθε και το πρώτο πρόστιμο στη δημοτική επιχείρηση, επειδή δεν τηρεί εδώ και 2 χρόνια τα όρια για τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα που χύνονται στη θάλασσα από τον βιολογικό σταθμό της Άσπρης Άμμου…

Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου συνεχίζει να μην παρουσιάζει κανένα αναλυτικό σχέδιο με λύσεις, χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα για τις επείγουσες ανάγκες της ΔΕΥΑΚ σε επιδιορθώσεις και αντικαταστάσεις παλιού εξοπλισμού. Απλά, «βουλώνει τρύπες».

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας, αντί να ασχολούνται με τις λύσεις των σοβαρών τεχνικών ζητημάτων, «παίζουν κυνηγητό» με τους εργαζόμενους και προσπαθούν να κρύψουν τις πολύ μεγάλες ευθύνες που έχουν για την κατάντια της ΔΕΥΑΚ.

Κανείς δεν συζητά (ούτε σαν βάση για θετικές αλλαγές) την καταγγελία – «κόλαφο» 13 εργαζόμενων του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΚ που απεικονίζει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Η σημερινή διοίκηση του δήμου (όπως και η προηγούμενη) «κρύβει κάτω από το χαλί» τα προβλήματα της ΔΕΥΑΚ, για να μην αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που έχει.

Ακόμη και όταν ζητήσαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διευκρινίσεις για τις καταγγελίες των 13 εργαζόμενων, εισπράξαμε από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ μισόλογα, αοριστίες και ανακρίβειες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή:

– να βάλει σε προτεραιότητα την εξοικονόμηση πόρων για τις επείγουσες ανάγκες της ΔΕΥΑΚ αντί να σκορπά χρήματα σε πολυτελείς και άστοχες δράσεις.

– να φτιάξει το ταχύτερο δυνατό αναλυτικό σχέδιο με άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις, χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα για το σύνολο των προβλημάτων της ΔΕΥΑΚ και να το υποβάλλει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υλοποιηθεί με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων.

– να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές σε διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης με γνώμονα την αποτελεσματικότητά τους.

– να συστήσει ειδική επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, με διαπαραταξιακή σύνθεση και συμμετοχή ειδικών εμπειρογνωμόνων, για να ερευνηθούν όλα τα ζητήματα της ΔΕΥΑΚ και να προταθούν μέτρα αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της επιχείρησης.

Πόσα άλλα πρόστιμα θα πληρώσει η ΔΕΥΑΚ (δηλαδή οι Καβαλιώτες), για να κάνει η δήμαρχος Καβάλας αυτό που πρέπει;

Έχουν περάσει 4 χρόνια και αποτέλεσμα δεν βλέπουμε…»!