Δήμος Καβάλας: Διευκρινίζει ότι δεν έγινε δεκτή η… άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής για τα διόδια

Απαντήσεις για την λανθασμένη ερμηνεία για την απόφαση του ΣτΕ για την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής,

Διευκρινήσεις σε ότι αφορά την απόρριψης της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής, που κατέθεσε στην υπόθεση της κατασκευής διοδίων στην Άσπρη Άμμο, δίνει με ανακοίνωση του ο δήμος Καβάλας, προκειμένου όπως αναφέρει να απαντήσει και στην λανθασμένη ερμηνεία των νόμων από ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η άμεση έκδοση της διαταγής και όχι ότι χάθηκε η υπόθεση. Όπως τονίζεται η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης έχει οριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία παραφιλολογία λόγω της λανθασμένης ερμηνείας των σχετικών νομικών όρων από κάποια τοπικά ΜΜΕ. Η λάθος αυτή πληροφόρηση αφορά την απόρριψη της αίτησης έκδοσης προσωρινής διαταγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο ζήτημα των διοδίων της Καβάλας. Η απόρριψη της αίτησης αυτής σημαίνει ότι δεν έγινε δεκτή η έκδοση άμεσης προσωρινής διαταγής.

Η ουσιαστικές δικονομικές ενέργειες για την υπόθεση αυτή ακολουθούν και αναμένεται η απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής,  αλλά και επί της αιτήσεως ακυρώσεως, η εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για τις 14 Νοεμβρίου 2018».