Η δήμαρχος καθησύχασε το «Περιβάλλον SOS»…

Η κίνηση των πολιτών από τη Νέα Καρβάλη ζήτησε ενημέρωση για τις κινήσεις του δήμου Καβάλας για την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή τους

Επιτροπή ενεργών πολιτών της Νέας Καρβάλης με την επωνυμία «Περιβάλλον SOS», μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης και ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Λάζαρος Βασιλειάδης, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Γραμμένου, και της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Η επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της και τον έντονο προβληματισμό της για το ζήτημα της ρύπανσης στην περιοχή της Νέας Καρβάλης και ζήτησε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες του Δήμου στο ζήτημα αυτό.

Η δήμαρχος τους είπε πως δεν πρέπει να ανησυχούν, δεδομένου πως η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το ζήτημα αυτό και ήδη λειτουργεί ειδικό μηχάνημα μέτρησης της ρύπανσης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια ιδιόκτητου μηχανήματος.

Ανέλυσε τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου για τα επί μέρους ζητήματα και είπε πως όλα αυτά γίνονται για την προστασία των δημοτών, αν και αρμόδιος, σύμφωνα με το νόμο, για τον έλεγχο της ρύπανσης, δεν είναι ο δήμος, αλλά η Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τέλος, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ζήτησε τη συνεργασία τους, ενώ τους υποσχέθηκε πως η ίδια θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε παρόμοιο ζήτημα που τους ανησυχεί.