Μάκης Παπαδόπουλος: Δηλαδή η δήμαρχος δεν έχει ευθύνη για την ΔΕΥΑΚ;

Νέα επίθεση του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» στην δήμαρχο Καβάλας με αφορμή δηλώσεις… αποποίησης ευθυνών για την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της Καβάλας

Με αφορμή την δήλωση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για την κατάσταση που επικρατεί στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της Καβάλας όπου φέρεται να είπε ότι «δεν φταίω εγώ για το χάλι της ΔΕΥΑΚ, φταίνε οι εργαζόμενοι!», ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία την κατηγορεί για τις επιλογές της στα πρόσωπα που διοίκησαν την επιχείρηση και για τις πολλές «κωλοτούμπες» που θεωρεί ότι έχει κάνει η δήμαρχος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο…»

«Εδώ και αρκετούς μήνες ακούμε τη δήμαρχο Καβάλας να δηλώνει συνέχεια ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την κακή λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Δηλαδή, οι διευθυντές της επιχείρησης (που η δήμαρχος επέλεξε) δεν έχουν ευθύνη; Οι πρόεδροι (που η δήμαρχος επέλεξε) δεν έχουν ευθύνη; Η Δήμαρχος δεν έχει ευθύνη; Δεν έχουν ευθύνη όλοι αυτοί και έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι;

Καινούριο μοντέλο διοίκησης επινόησε η δήμαρχος! Καμία ευθύνη στην διοίκηση και στους διευθυντές, όλες οι ευθύνες στους εργαζόμενους!

Αναρωτιόμαστε πραγματικά:

– Ποιοι ευθύνονται για την έλλειψη τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΥΑΚ και για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που γίνονται σε έκτακτο προσωπικό;

– 4 χρόνια τώρα, ποιοι δεν έδιναν εντολές για να γίνουν αντικαταστάσεις του εξοπλισμού και συντήρηση των εγκαταστάσεων των βιολογικών σταθμών της ΔΕΥΑΚ;

– 4 χρόνια τώρα, ποιοι δεν έδιναν εντολές για να γίνουν οι ιδιωτικές συνδέσεις των οικιών με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ;

– Ποιοι στέλνουν στις βλάβες τους εργαζόμενους; Μόνοι τους αποφασίζουν πού θα πάνε;

– Ποιοι ευθύνονται που εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχουν περισσότερα συνεργεία για τις βλάβες;

– Ποιοι ευθύνονται που καταστράφηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων;

Η απάντηση είναι μία: ευθύνονται πρωτίστως η Δήμαρχος, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αξιολογούνται για την εργασία που εκτελούν. Ποιανού δουλειά ωστόσο είναι να ελέγχει τις εργασίες που εκτελούνται; Των διευθυντών και της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, προφανώς.

Είναι φανερό πάντως ότι η Δήμητρα Τσανάκα, από τις τόσες αντιφατικές δηλώσεις και τα τόσα ψέματα που έχει πει και από τις τόσες «κωλοτούμπες» που έχει κάνει, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Δυστυχώς, το χειρότερο είναι ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διοικήσει σωστά και αποτελεσματικά τη ΔΕΥΑΚ, όπως έχει χάσει κάθε έλεγχο και στη διοίκηση του Δήμου, σε βάρος τελικά των συμφερόντων των Καβαλιωτών.

4 χρόνια τώρα, η Δήμαρχος Καβάλας, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, τα κάνει χειρότερα και δεν θέλει να έχει και καμία ευθύνη από πάνω!

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μόνη λύση είναι η αλλαγή διοίκησης τον Μάιο του 2019».