Ιωσηφίδου για Μάκη Παπαδόπουλο: Από αρχιερέας της παραπλάνησης έγινε μέγας Μάγιστρος της διαπλοκής

Σκληρή απάντηση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» για τον τουρισμό, με κατηγορίες για παραπληροφόρηση, αμετροέπεια και αιχμές για πολιτική διαπλοκή

Όπως ήταν αναμενόμενο η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η πρόεδρος της Αναστασία Ιωσηφίδου σήκωσε (για ακόμα μια φορά) το… γάντι που τους πέταξε ο Μάκης Παπαδόπουλος και απάντησε στις κατηγορίες περί «αλχημειών» και «αλά καρτ» στατιστικών στοιχείων για την πραγματική εικόνα που επικρατεί στον τουρισμό της Καβάλας. Η κ. Ιωσηφίδου αφού κατηγορεί τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» για παραπληροφόρηση και σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό το πολιτικό όφελος, επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική στατιστική αρχή που αποδεικνύουν την άνοδο του τουρισμού στην Καβάλα και καταλήγει να τον χαρακτηρίζει αρχιερέα της παραπλάνησης και μέγας Μάγιστρο της διαπλοκής ρωτώντας ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

«Θεαματική «κυβίστηση» του Μ. Παπαδόπουλου, που μιλούσε για μείωση του τουρισμού 20%, και τώρα για… «ασθενική» αύξηση»

«Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής καθώς και στελέχη της παράταξης ο Τόπος της Ζωής μας έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο παραπληροφόρησης σχετικά με τα αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης στο δήμο μας. Με σοφιστίες και λόγια του αέρα, χωρίς να επικαλούνται μέχρι χθες ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει αυτά που διαδίδουν προσπαθούν να παρουσιάσουν την αύξηση που καταγράφουν όλοι οι δείκτες  ως μείωση , διαβάζοντας και αναλύοντας επιλεκτικά τα στοιχεία (μόνο φυσικά  σε όποια από αυτά παρουσιάζεται μείωση)  που δημοσίευσαν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ομολογουμένως η στάση αυτή του κ. Παπαδόπουλου και του επιτελείου του δεν ξενίζει κανένα,  αφού καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας , αποτελεί πάγια τακτική τους η διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό το προσωπικό πολιτικό όφελος. Όταν όμως , όπως έπραξε ο ίδιος  χθες με δελτίο τύπου που εξέδωσε και διένειμε στον τύπο , επικαλείσαι στοιχεία τα οποία εκδίδει επίσημη αρχή και τα στοιχεία αυτά είναι πλαστά και ψεύτικα , τότε βέβαια μεταπίπτεις άμεσα στο επίπεδο της πολιτικής απάτης . Έτσι σύμφωνα με αυτά που αναφέρει επικαλούμενος την ΕΛΣΤΑΤ “η αύξηση των διανυκτερεύσεων στον Δήμο Καβάλας στη διάρκεια της «θαυματουργής» τριετίας των «μεγαλεπήβολων» τουριστικών σχεδιασμών της κ. Ιωσηφίδου ήταν μόλις 2,7% (7.329 νέες διανυκτερεύσεις), ενώ η αντίστοιχη στον Δήμο Θάσου ήταν 4,1% (31.664 νέες διανυκτερεύσεις), στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ 9,7% (175.206 νέες διανυκτερεύσεις) και στη χώρα 14,1% (10.856.260 νέες διανυκτερεύσεις)”!

Ποια είναι όμως η αλήθεια σύμφωνα με τα στοιχεία που ο καθένας μπορεί να δει στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας της επίσημης στατιστικής εταιρίας της χώρας; Το 2014 οι διανυκτερεύσεις στο Δήμο Καβάλας ήταν 233.137 , ενώ το 2017 282.324 ήτοι 49.187 νέες διανυκτερεύσεις ποσοστό αύξησης 21,1%!!! Την ίδια στιγμή στην Περιφέρεια ΑΜΘ οι διανυκτερεύσεις το 2014 ήταν 1681590 και το 2017 ανήλθαν σε 1973242 ποσοστό αύξησης 17,34% , ενώ στο σύνολο της χώρας οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν αύξηση 18,4% καθώς από 73.951.641 το 2014 ανήλθαν σε 87.628.373 το 2017 (βλ συννημένους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ) . Επομένως είναι φανερό ότι τα στοιχεία που δημοσίευσε η παράταξη του Τόπου της Ζωής μας είναι παντελώς ψευδή και κατασκευασμένα , καθώς η Καβάλα, όπως άλλωστε έχει καταλάβει και ο τελευταίος δημότης μας που βιώνει την τουριστική άνθιση  που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο δήμος μας, βρίσκεται τουλάχιστον 15% πάνω από τον μέσο όρο που παρουσιάζει όχι μόνο η Περιφέρεια αλλά και ολόκληρη η χώρα ( Σημειωτέον ότι το ποσοστό της συνολικής αύξησης της ΕΛΣΤΑΤ αφορά μόνο τα ξενοδοχεία του δήμου και όχι βέβαια τα εκατοντάδες καταλύματα τύπου AirBnb που τα τελευταία δύο χρόνια μισθώνουν οι συνδημότες μας και τα οποία έχουν σχεδόν διπλασιάσει τις προσφερόμενες κλίνες ) !!

Επιπλέον ο κ. Παπαδόπουλος επικαλείται στοιχεία,  που αφορούν όμως την Περιφέρεια ΑΜΘ και όχι ειδικά τον Δήμο Καβάλας , περί της μέσης ημερήσιας δαπάνης η οποία ανέρχεται σε 52 ευρώ ανά διανυκτέρευση όταν ο μέσος όρος στην ελληνική επικράτεια είναι 68 ευρώ. Αγνοεί ως φαίνεται την έρευνα που διενέργησε το ΤΕΙ σε συνεργασία με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων , τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν προ μηνών , όπου η μέση ημερήσια δαπάνη για τον δήμο μας ανέρχεται στα 74 ευρώ αρκετά πάνω δηλαδή από τον μέσο όρο της επικράτειας και πολύ πάνω από αυτόν της Περιφέρειας . Πράγματι θα είμασταν και εμείς στα 52 ευρώ αν ακολουθούσαμε τις προτροπές της παράταξης του για να επικεντρωθούμε στις βαλκανικές χώρες αφού κατά τον ίδιο η Καβάλα είναι ένας βαλκανικός αποκλειστικά προορισμός!!

Επιπρόσθετα αφού αναγκαστικά υποχρεώθηκε σε μία ακόμη θεαματική «κυβίστηση» καθώς η πολυαναφερόμενη μέχρι χθες μείωση 20% των διανυκτερεύσεων γίνεται πλέον αύξηση , προφανώς για να μετριάσει τις εντυπώσεις την αποκαλεί «ασθενική» και μιλά για πληρότητα μόλις 32%, το οποίο ποσοστό αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2018, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνονται οι μήνες Ιουλίου , Αυγούστου ,Σεπτεμβρίου. Θα του θυμίσω ότι ο σύνδεσμος ξενοδόχων αναφέρει ετήσια πληρότητα για το 2017 ,  52% η οποία κυμαίνεται στα επίπεδα μεγάλων τουριστικών προορισμών όπως τα Χανιά και το Ηράκλειο και είναι η μεγαλύτερη στο χερσαίο τμήμα της χώρας αν εξαιρεθεί η πρωτεύουσα.

Τέλος  χωρίς να παρουσιάζουν ούτε ένα στοιχείο ή  έναν αριθμό μιλούν για μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων . Ακόμη και να είναι έτσι η οικονομία των επιχειρήσεων , όπως ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει στηρίζεται στο κέρδος και όχι στον τζίρο. Αλήθεια με τα κέρδη τι γίνεται;

Δυστυχώς όλα αυτά αποτελούν μέρος της πάγιας αντιπολιτευτικής του πρακτικής και ως εκ τούτου λίγο θα με αφορούσαν καθώς ο ίδιος και οι πράξεις του πολύ σύντομα θα κριθούν από τον καβαλιώτικο λαό. Όμως αυτή την φορά οι αναρτήσεις , τα δελτία τύπου , οι συνεντεύξεις του ιδίου όσο και των μελών της παράταξης του   συνοδεύονται και από μια παρότρυνση προς τους υποψήφιους επενδυτές  του τουριστικού τομέα,  αν όχι να μη επενδύσουν στην Καβάλα τουλάχιστον να το σκεφθούν πολύ καλά πριν το πράξουν. Αυτό φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ίδρυση μεγαλύτερων ή μικρότερων τουριστικών μονάδων εντός των ορίων του δήμου μας. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς είναι τόσο αμετροεπής ο κ. Παπαδόπουλος ώστε στο βωμό της αντιπολιτευτικής τακτικής να θυσιάζει το μέλλον του τόπου μας , ή μήπως πίσω από αυτό κρύβονται δόλιοι σκοποί και συμφέροντα.

Δυστυχώς ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να ανέλθει στον δημαρχιακό θώκο τείνει κατά τα φαινόμενα εκτός από Αρχιερέας της παραπλάνησης να γίνει και Μέγας Μάγιστρος της διαπλοκής».