Μάκης Παπαδόπουλος: Γιατί αρνείται η κ. Τσανάκα να μας δώσει την έκθεση για το Ασημακοπούλου;

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επικαλείται έναν νόμο του 2016 για την αξιοποίηση ακινήτων τα οποία ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας, λέγοντας ότι η δήμαρχος Καβάλας δεν τον αξιοποίησε ποτέ

Επανέρχεται στο θέμα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Ασημακοπούλου ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι ουδέποτε ο δήμος Καβάλας αξιοποίησε τον νόμο 4407/2016 για την αξιοποίηση ακινήτων τα οποία ανήκουν στο υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι «εδώ και 4 χρόνια, η κ. Τσανάκα αδιαφορεί και δεν ασχολείται, γι’ αυτό και δεν φέρνει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, κανένα ουσιαστικό έργο στον δήμο», προσθέτοντας ότι η παράταξή του έχει προτείνει εδώ και πολύ καιρό την τουριστική αξιοποίηση του Ασημακοπούλου με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Σύμφωνα με τον νόμο 4407/2016, ο Δήμος Καβάλας οφείλει να υποβάλλει πλήρες βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και οικονομοτεχνική μελέτη (με συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης και με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης), αν θέλει να αποκτήσει με παραχώρηση το στρατόπεδο Ασημακόπουλου ή άλλα ακίνητα που ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας.

Εδώ και 2 χρόνια, η Δήμαρχος Καβάλας δεν μπήκε καν στον κόπο να αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο νόμο. Ισχυρίζεται βέβαια στα ραδιόφωνα ότι υπέβαλε κάποια έκθεση, αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι δεν κατέθεσε ούτε ολοκληρωμένη μελέτη ούτε επιχειρηματικό σχέδιο. Γι’ αυτό εξάλλου αρνείται να μας δώσει αυτό που κατέθεσε, γιατί ξέρει ότι θα εκτεθεί.

Η ουσία είναι μία: άλλοι Δήμοι αποκτούν στρατιωτικά ακίνητα, γιατί ενδιαφέρονται, ασχολούνται, δουλεύουν και φέρνουν αποτέλεσμα.

Εδώ και 4 χρόνια, η κ. Τσανάκα αδιαφορεί και δεν ασχολείται, γι’ αυτό και δεν φέρνει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, κανένα ουσιαστικό έργο στον Δήμο.

Πρόσφατα η Καβάλα έχασε ακόμη μία ευκαιρία να υποβάλλει δική της πρόταση στο νέο πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση ανενεργών ακινήτων» του ΕΣΠΑ, με το οποίο η διοίκηση του Δήμου θα μπορούσε να αξιοποιήσει ακίνητα όπως το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, το Κάτω Νοσοκομείο, τον «Διόνυσο» κ.ά.

Για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, εμείς έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό την τουριστική αξιοποίηση με σεβασμό στο περιβάλλον.

Γιατί εμείς θέλουμε να φέρουμε νέα έσοδα για τον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες.