Μάκης Παπαδόπουλος: Αυτήν την Καβάλα θέλουμε…

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επισκέφτηκε τη ΔΕΘ και ενημερώθηκε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα και για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν στη δημόσια διοίκηση

Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, όπου ενημερώθηκε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν στη δημόσια διοίκηση και δη στους δήμους, με σκοπό να «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας και να γίνει η περιοχή ένας τόπος ευκαιριών για τους νέους, «αυτό όμως απαιτεί έναν δήμαρχο που σκέφτεται, που δουλεύει, που ψάχνει, που ενδιαφέρεται για τους δημότες του, όχι έναν δήμαρχο που “κρύβεται” πίσω από τη γραφειοκρατία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδόπουλος, ασκώντας κριτική στη διοίκηση Τσανάκα, όσον αφορά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και φέτος. Για να γνωρίσουμε από κοντά και να ενημερωθούμε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολύ ζωντάνια, πολλές καινοτόμες ιδέες που γίνονται επιχειρήσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Επισκεφθήκαμε πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις που προβάλλουν τις δικές τους καινοτομίες σε όλα τα πεδία της οικονομίας, όπως και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μεγάλες και μικρές, που δίνουν το στίγμα του μέλλοντος (Microsoft, IBM, FACEBOOK, GOOGLE). Εκτός από τις επιχειρήσεις, η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση από την εταιρεία ΙΒΜ για την καινοτόμα τεχνολογία blockchain, που στοχεύει στη βελτίωση των διοικητικών υπηρεσιών.

Ξεχωρίζει η επίσκεψή μας σε ένα καινοτόμο μηχάνημα ανακύκλωσης που ανακυκλώνει αμέσως το υλικό που πετάς και σου δίνει ένα μικρό αντίτιμο για να το εξαργυρώσεις. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας στη χώρα, που βασίζεται στο σκεπτικό ότι πρέπει να δίνουμε ένα θετικό και πρακτικό κίνητρο για τον πολίτη να κάνει ανακύκλωση.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να ενθαρρύνει τους δημότες με βάση τέτοια θετικά και πρακτικά κίνητρα. Οι πολίτες τα χρειάζονται για να αλλάξουν τις συνήθειές τους στην καθημερινότητά τους και ειδικά στην ανακύκλωση, που απαιτεί προσπάθεια από τον καθένα μας.

Αυτό όμως απαιτεί έναν Δήμαρχο που σκέφτεται, που δουλεύει, που ψάχνει, που ενδιαφέρεται για τους δημότες του. Όχι έναν Δήμαρχο που «κρύβεται» πίσω από τη γραφειοκρατία και λέει «τι να κάνουμε, έτσι είναι ο Νόμος».

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ σε όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις και τις καθοδηγεί με τον τρόπο της.

Ήρθαμε σε επαφή με νέες και νέους από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας στα περίπτερά τους και συζητήσαμε μαζί τους για τα σχέδιά τους, τις προσπάθειές τους και πώς βλέπουν την χώρα μας στο μέλλον. Είναι πολύ ενθαρρυντική η αισιοδοξία τους. Η χώρα μας συνεχίζει να «γεννά» λαμπρές νέες και νέους.

Η Καβάλα χρειάζεται ΝΕΟΥΣ ανθρώπους, ΝΕΑ «μυαλά», ΝΕΕΣ ιδέες, ΝΕΕΣ μορφές οικονομίας που θα φτιάξουν ΝΕΕΣ θέσεις εργασίες και ΝΕΑ έσοδα για τον Δήμο μας και τους πολίτες.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ είναι να κάνουμε την Καβάλα ΤΟΠΟ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, για να σπουδάζουν εδώ και να εργάζονται εδώ.

Με βάση τα προσόντα τους, τις ιδέες τους, την αξία τους, όχι με βάση το «πελατειακό σύστημα».

Έτσι θα κάνουμε την Καβάλα ΠΑΡΟΥΣΑ στις εξελίξεις της σύγχρονης οικονομίας που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία.

Αυτήν την Καβάλα θέλουμε.