Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Η σχολική στέγη, τα… ρουσφέτια και το δημοτικό κυνοκομείο

Δεν έλειψαν οι εντάσεις ούτε γύρω από τα θέματα της καθημερινότητας τα οποία κυριάρχησαν κατά τη συνεδρίαση του Σώματος

Με τον Θόδωρο Μουριάδη από την Ανοιχτή Πόλη να κάνει την αρχή στον κύκλο των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2018. Ο κ. Μουριάδης απευθυνόμενος στη διοίκηση ρώτησε αν έγινε μελέτη προκειμένου να διαπιστώσει εάν η γέφυρα στο κάτω νοσοκομείο, με εμφανή τα σημάδια από την αποκόλληση του τσιμέντου σε μέρος της, είναι ασφαλής, με το παράδειγμα γέφυρας της Ιταλίας που κατέρρευσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι στις προσθέσεις του να κινδυνολογήσει. Αναφορά έκανε επίσης και στα λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζουν το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο, με τον πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Πέτρο Πετρόπουλο να απαντά ότι έγιναν όσα ζητήθηκαν από τους καθηγητές. «Σε τακτά χρονικά διαστήματα έρχομαι σε επαφή με τους καθηγητές. Με τις οικονομικές δυνατότητες της Σχολικής Επιτροπής κάνουμε ό,τι μπορούμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε 50 και 100 υπολογιστές», είπε ο κ, Πετρόπουλος.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος από τον Τόπο της Ζωής μας παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια είπε ότι όπου πηγαίνει ακούει διαμαρτυρίες για τους Η/Υ στα σχολεία. «Ακούγεται ότι αλλού πάνε 3 και αλλού 11. Το 7ο Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που δείχνει εγκατάλειψη», είπε και κάλεσε τη διοίκηση να αφήσει τις φιέστες και να ασχοληθεί σοβαρά με τη σχολική στέγη.

Ακόμη, αναρωτήθηκε ποιος έκανε τις προδιαγραφές για το έργο της προτομής του Π. Μελά. «Αισθάνομαι ότι πίσω από την απόφαση αυτή  κρύβεται εξυπηρέτηση, μη μετατρέπετε αιτήματα των καβαλιωτών σε ρουσφέτια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να πληροφορηθεί αν έχει ετοιμαστεί με βάση το νέο ΦΕΚ για το κυνοκομείο.

«Εάν έχω κάνει ρουσφέτι στον Παύλο Μελά, θα κάνω ρουσφέτι και στον Ελευθέριο Βενιζέλο, φαίνεται ότι εγώ κάνω ρουσφέτια σε πεθαμένους», είπε απαντώντας στον κ. Παπαδόπουλο η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα με σκωπτική διάθεση.

«Ήρθαμε σε επαφή με το γραφείο Προγραμματισμού, θα ασχοληθούμε με αυτό, ήδη κάναμε μια κουβέντα με τον κ. Καλανταρίδη για την αγορά κάποιου ακινήτου», είπε ο Ζήσης Μπόνιας για το θέμα του δημοτικού κυνοκομείου.

«Για να δούμε τη δυνατότητα επιπλέον μείωσης των μισθωμάτων των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς, πέραν της μείωσης 15% που ήδη έχουμε κάνει, πρέπει να δούμε τα προηγούμενα μισθώματα. Θα βάλω το θέμα υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου και θα δούμε εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», απάντησε στο ερώτημα για τη Δημοτική Αγορά η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου.

«Διαγωνισμός για υπολογιστές το υπουργείο έχει να κάνει από το 2004. Φέτος έγινε προμήθεια 60.000 για αγορά υπολογιστών από τον δήμο Καβάλας κι όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να ανανεωθούν όλοι οι υπολογιστές, αυτό θα γίνει σταδιακά», απάντησε ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Καλανταρίδης.

«Ο κ. Παπαδόπουλος έχει ανοίξει το χορό της προεκλογικής περιόδου, εσείς να κρατηθείτε και να μη δίνετε τέτοιες απαντήσεις, γιατί μας παρακολουθούν από το διαδίκτυο», είπε απευθυνόμενος στην κ. Τσανάκα ο Βαγγέλης Παππάς και πρόσθεσε: «Έχω παρακολουθήσει μια διαμάχη ανάμεσα στη διοίκηση και τον κ. Παπαδόπουλο για τη μείωση του τέλους τραπεζοκαθισμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε μια ομοιόμορφη κατάσταση, να μην υπάρχουν αυτά τα δυο βασίλεια, δήμος, ΟΛΚ;», είπε ακόμη.