Μάκης Παπαδόπουλος: Η αδιαφορία του δήμου ταλαιπωρεί πολίτες και αδέσποτα

Με αφορμή τη χρηματοδότηση των δημοτικών καταφυγίων αδέσποτων ζώων, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση Τσανάκα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση Τσανάκα, σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών καταφυγίων αδέσποτων ζώων και τη χρηματοδότησή τους, αναφέροντας ότι το σχετικό πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των καταφυγίων υπάρχει εδώ και χρόνια, «όμως ο δήμος μας δεν μπόρεσε ποτέ να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα κι έχει μείνει ακόμα στο “ΘΑ”», όπως σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Την προηγούμενη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρώτησα τη Δήμαρχο αν το δημοτικό «καταφύγιο» (ο Θεός να το κάνει…) για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορεί να χρηματοδοτηθεί με βάση τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 2013/121608/2018-ΦΕΚ 3977/Β/13-9-2018), που βγήκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά τη λειτουργία των δημοτικών καταφυγίων αδέσποτων ζώων.

Η κ. Τσανάκα μου απάντησε ότι δεν γνωρίζει την ΚΥΑ και ότι «ΘΑ»… κοιτάξει το θέμα. Μου έκανε εντύπωση, γιατί το πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των καταφυγίων υπάρχει εδώ και χρόνια.

Μήπως η Δήμαρχος δεν μας είπε ολόκληρη την αλήθεια; Μήπως ο Δήμος μας δεν μπόρεσε ποτέ να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Η κ. Τσανάκα έκλεισε μία θητεία και έχει μείνει ακόμη στα «ΘΑ»!

4 χρόνια τώρα, και τα αδέσποτα και εμείς οι πολίτες ταλαιπωρούμαστε, ο Δήμος μας χάνει πολύτιμες χρηματοδοτήσεις, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν ασχολείται στα σοβαρά με τα προβλήματα του υφιστάμενου καταφυγίου και γενικότερα των αδέσποτων.

Όσο για τη δημιουργία νέου καταφυγίου, ούτε λόγος. Το είχε για 2 χρόνια στο Τεχνικό Πρόγραμμα και μετά το έβγαλε, γιατί δεν μπορούσε να το κάνει!

Λίγη ντροπή όμως. Μιλάμε για μικρές «ψυχούλες» που έχουν ανάγκη την προστασία μας, που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι και κάποιον να τους φροντίζει…